U trgovačkom centru Super Konzuma u Karlovcu započinje gradnja multipleks kino centra u suradnji s Blitz-CineStarom.

Kako je na današnjem predstavljanju tog projekta javnosti kazao Igor Mamuza, Konzumov direktor Poslovnog područja maloprodaje i investicija, zajednički projekt s Blitz-CineStarom nastavak je ciklusa kontinuiranih ulaganja, kako u unapređenje Konzumove maloprodaje, tako i razvoja dodatnih sadržaja.

Investicijom od 23 milijuna kuna rekonstruirat će se i potpuno opremiti velik prostor propalog fitness centra, a u njemu će Blitz-CineStar, kazao je član njegove Uprave Hrvoje Krstulović, izgraditi četiri kino dvorane s ukupno 550 sjedećih mjesta i time u Karlovcu oformiti svoj 15. multipleks kino centar u Hrvatskoj, s ukupno 100 dvorana.

To što će Karlovac tek sad dobiti multipleks centar Krstulović je istaknuo i kao svojevrsnu prednost jer će, zahvaljujući razvoju kinematografske tehnologije, karlovački multipleks odmah startati s HD kvalitetom slike u 4K rezoluciji i projekcijama u 3D formatu.

S obzirom da će sve četiri dvorane, namijenjene u redovnom radu projekciji filmova različitih žanrova za različitu publiku, biti komunikacijski i tehnološki sinkronizirane, čitav će se multipleks, po potrebi, moći pretvoriti i u napredan konferencijski centar. Trebao bi zaživjeti i kao mjesto okupljanja publike u prigodama live prijenosa velikih manifestacija ili sportskih događaja.

Bude li kako je sve danas izloženo i najavljeno, svoje će prve posjetitelje budući multipleks kino centar primiti na proljeće 2015. godine. (Lider)