konzum-vratimo-djecu-na-igralista-virovitica-srpanj-2012-001Radi se o ukupno 29. dječjem igralištu izgrađenom u sklopu projekta “Vratimo djecu na igrališta”

Nakon otvorenja igrališta u Dubrovniku, Konzum je u Virovitici nastavio provedbu projekta “Vratimo djecu na igrališta”. Novo dječje igralište na adresi Ulica 81. gardijske brigade otvorili su Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma, te Veljko Milihram, regionalni direktor prodaje Konzuma.

Ukupna površina novog dječjeg igrališta u Virovitici iznosi više od 1.800 m². Konzum je ovom igralištu poklonio ukupno 12 novih sprava kao što su ljuljačke, tobogani, penjalice, klackalice i vagoni za vlakić.

Za osmišljavanje i proizvodnju svih sprava bili su zaduženi učenici Tehničke škole Virovitica pod stručnim vodstvom profesora. Na takav način su mladi srednjoškolci napravili najkvalitetniji doprinos ovom igralištu svojim znanjem i stručnošću, vodeći računa da su sve sprave izrađene u skladu s hrvatskim i europskim normama sigurnosti.

Osim sprava virovitičko igralište ima i pješčanik za bezbrižnu igru najmlađih uzrasta, golove za nogomet i rukomet kao i koševe za košarku koji će svima generacijama omogućiti puno prostora za sport i rekreaciju.

U sklopu virovitičkog igrališta postavljena je i nova komunalna oprema koja uključuje devet klupa i pet koševa za odlaganje smeća.

“S posebnim ponosom otvorili smo današnje igralište u Virovitici, gdje je Konzum dao priliku učenicima Tehničke škole Virovitica da osmisle projekt i proizvedu sprave za igranje. Na takav način omogućili smo mladima da svoje znanje iskažu kroz praktičnu primjenu i steknu potrebno iskustvo za buduću profesiju, a ujedno smo ispunili i glavni cilj projekta, a to je osigurati nova kvalitetna mjesta za igru i druženje djece te pomoći u izgradnji sadržaja korisnih široj društvenoj zajednici”, naglasila je Ivona Janjić.

Virovitičko dječje igralište ukupno je 29. igralište do sada izgrađeno u sklopu projekta “Vratimo djecu na igrališta” koji se nastavlja na jesen, ističe se u priopćenju Konzuma.