Kosor: Nadležne službe utvrdile da nema nepravilnosti u mesnoj industriji

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako se apsolutno slaže da se, ako je potrebno, provede inspekcijski nadzor u mesnoj industriji, ali i naglasila da vjeruje očitovanjima mjerodavnih ministarstava i službi, koje su izvijestile da u hrvatskoj mesnoj industriji nema nikakvih nepravilnosti.

Predsjednica Vlade RH Kosor posjetila je danas 18. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu, kod Bjelovara, i tom prilikom, na novinarska pitanja da prokomentira “mesnu aferu”, kazala kako potpuno vjeruje resornom ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću.

“Resornom ministru poljoprivrede iznimno vjerujem. O tome smo puno razgovarali. Apsolutno sam za to, ako treba pokrenuti inspekcijski tsunami, što god, definitovno da; o tome sam razgovarala s ministrom. Ali, oko ovih temeljnih činjenica apsolutno vjerujem ministru, vjerujem da nema nikakvih nepravilnosti i mislim da tu priču konačno treba zatvoriti”, rekla je Kosor.

Podsjetila je da je Vlada i na sjednici i na užem kabinetu imala veliku raspravu o tom pitanju. “Sva nadležna ministarstva i tijela su se očitovala i vjerujem da mogu tražiti da se tim očitovanjima vjeruje”, naglasila je. Premijerka nije htjela komentirati najavljene tužbe mesne industrije protiv medija koji su im, kako su naveli, napisima o mesu navodno upitne kakvoće, nanijeli višemilijunske štetu.

“Tužbe neću komentirati. A svatko onaj tko misli da je ugrožen na bilo koji način, a čula sam da se radi o milijunskim štetama, naravno ima pravo tražiti pravorijek na sudu. Ali, to ja neću komentirati”, rekla je Kosor. (H)