kotanyi-mlinac-za-meso-mjesavinakotanyi-chili-extra-ljutiKotanyi je na hrvatskom tržištu prisutan od 1998. godine i u vlasništvu je matične kuće Kotanyi GmbH iz Austrije koja ove godine slavi 130. godina postojanja.

Do 2008. godine Kotanyi je postao vodeći brend s najširom ponudom začina. Na hrvatskom tržištu trenutno u svom asortimanu imaju 250 raznih proizvoda. Svi proizvodi mogu se naći u pakiranjima za domaćinstvo (bočice, vrećice, začinski mlinci) i za gastronomiju (veća PVC i ALU pakiranja).

Od široke palete začina i začinskog bilja svakako su najpopularniji klasični začini poput cimeta, bosiljka, origana, peršina, papra u svim kombinacijama i bojama te u zadnje vrijeme kurkuma. Od raznih mješavina začina i dodataka jelima prepoznatljiva je Pečena piletina, Svinjsko pečenje, Medenjaci, Kuhano vino te velika paleta začina za grill.

Kotanyi proizvodi široko su distribuirani i nalaze se u svim trgovačkim lancima. Iz Kotanyi-a kažu da na ukupnom tržištu začina (bez univerzalnog začina) zauzimaju tržišni udio od 51,4 posto, dok u mix segmentu (mješavine začina i začinskog bilja) drže udio od 29 posto.

S obzirom da Kotanyi ove godine obilježava 130 godina postojanja, za potrošače su pripremili posebno pakiranje Paprike slatke delikatesne 100 g + 30 g gratis, nagradnu igru, dodatna izlaganja te promotivne prodaje u prodajnim centrima. Ove godine je asortiman osvježen i novim dizajnom začina u vrećicama.