Izmjene Zakona o radu bile su glavna tema rasprave na sastanku ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića s predstavnicima gospodarstva održanom u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

“Treba nam jednostavnija i modernija regulativa. To se prije svega odnosi na odredbe o obavljanju posla na izdvojenom mjestu rada, rada od kuće te na otkazivanje ugovora o radu. Jedna od gorućih tema za poduzetnike su i potpore za očuvanje radnih mjesta. Po tom pitanju tvrtke traže kriterije koji bi uvažili specifičnosti pojedinih sektora. Razgovarat ćemo i o uvođenju modela zaposlenika na čekanju kao i o osnivanju fonda za isplatu dodatka na plaću na osnovi posebnih uvjeta rada. Gospodarstvo je uzdrmano, ali svjesni smo da je situacija teška i s druge strane, zato smo danas tu, da dođemo do kvalitetnog kompromisa i da zajednički guramo gospodarstvo naprijed”, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović, dodavši kako posebnu pažnju u prilagodbi mjera treba obratiti na prerađivačku industriju.

Po pitanju mjera potpora, poduzetnici, između ostalog, žele da se definira rok nastavka njihove dodjele svim sektorima kako bi se smanjila neizvjesnost u poslovanju te da se u novi paket produženih mjera za očuvanje radnih mjesta uključe svi poslovni subjekti (bez obzira na NKD) koji imaju pad prihoda veći od 70% u odnosu na isti kvartal ili polugodište prošle godine.

Gospodarstvenici također traže i da se omogući veći fond sati prekovremenoga rada, fleksibilizaciju dopunskog rada i u skladu s time regulaciju dnevnog i tjednog odmora te uvođenje tzv. “Malog posla” po uzoru na praksu Njemačke i Velike Britanije.

Aladrović im je prezentirao izmjene koje su donijeli do sada i poručio da sadašnje mjere za očuvanje radnih mjesta koje su donesene do kraja godine ne planiraju mijenjati, ali da su spremni saslušati poduzetnike i uzeti u obzir njihove argumente i objektivne probleme. “Cilj nam je vidjeti što gospodarstvenici očekuju, gdje vide priliku za brži oporavak. Od početka smo u kontaktu i uvjeren sam da ćemo imati plodan dijalog. Želimo čuti i vaše razmišljanje o minimalnoj plaći koju moramo definirati do kraja listopada i koja može negativno utjecati na rad nekih industrija, ali moramo voditi računa o socijalnoj komponenti”, naglasio je Aladrović, uz napomenu da poduzetnici u cijeloj priči moraju biti svjesni i ograničenja državnog proračuna.

Predsjednik Upravnog odbora KTC-a Ivica Katavić otvorio je temu reguliranja rada nedjeljom kazavši kako njegova tvrtka od početka godine ne radi nedjeljom i blagdanima te su od tada u plusu 5 posto, odnosno preko 40 milijuna kuna, što se tiče prometa. “Za vrijeme lockdowna samo subotom smo imali više prometa nego prije cijeli vikend. To govori samo jedno – da trgovci i radnici mogu imati slobodan dan i da taj dan može biti nedjelja. Informacije o otpuštanjima desetaka tisuća radnika ne stoje jer danas postoje velika potražnja za dobrim radnicima. Domaći trgovci su većinom za reguliranje rada nedjeljom, a strani većinom protiv, no morat ćemo se usuglasiti”, poručio je Katavić.

Aladrović se složio s njegovim razmišljanjem dodavši kako se radi na izmjenama te da je svjestan da postoje dva bloka poslodavaca s oprečnim mišljenjima i da će se to morati uzeti u obzir u pregovorima. “Vidjet ćemo koliko će neradnih nedjelja biti na kraju, to je sad tehnička stvar, a važno je i da se rad nedjeljom adekvatno plati”, odgovorio je.

Darko Vukadinović, predsjednik Udruženja cestovnoga teretnog prometa HGK, kazao je da prometni sektor već godinama ima veliku migraciju radne snage i da nedostaje vozača. “Ne očekujemo velike promjene. Fleksibilizacija je potrebna, ali uz zadržavanje socijalne note. Naš sektor je već neformalno dosta liberaliziran, ono što nas muči jest da se za godinu rada plaćaju doprinosi za 14 mjeseci. Taj beneficirani radni staž je atavizam, uvjeti rada su se značajno promijenili na bolje i to bi trebalo ukinuti, a ta bi sredstva usmjerili direktno na vozače. Konkretno, kod nas tu pričamo o iznosu od 600 tisuća kuna, odnosno 4 tisuće kuna po radniku”, izjavio je Vukadinović, a Aladrović je uzvratio da se kroz mirovinsku reformu studijom medicine rada utvrdili da se nije baš toliko promijenilo i da bi vozači trebali imati model od 15 uplata za 12 mjeseci, ali se išlo na 14.

Barbara Vuković iz Metalproducta se osvrnula na minimalnu plaću rekavši da se njeno povećanje kaskadno prelije na cijelu tvrtku. Zanimalo je kolike su šanse da država preuzme taj teret kroz povećanje osobnog odbitka ili neki sličan model, a Aladrović je kazao kako povećanje plaće u Hrvatskoj nije pratilo povećanje produktivnosti.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!