Predsjednik crnogorske općine Nikšić, Marko Kovačević, izjavio je kako je međunarodni diskontni trgovački lanac Lidl kupio zemljište u ovom gradu, prenosi portal indikator.ba.

On nije precizirao o kojoj lokaciji je riječ, ali su ranije mediji izvještavali da je njemački trgovac bio zainteresiran za zemljište bivše tvornice Metalac u Nikšiću.

Inače, Lidl u sve tri zemlje u koje je odlučio doći – BiH, Sjeverna Makedonija i Crna Gora – provodi pripremne aktivnosti za otvaranje prvih objekata.

U Sjevernoj Makedoniji lanac je raspisao natječaj za zapošljavanje kadrova koji će postaviti temelje tvrtke u zemlji: specijalista prodaje, računovođa, brand strateg i HR stručnjak.

Lidl još nije otkrio detalje koliko će trgovina biti u Makedoniji i gdje će se one nalaziti. Jedino što je službeno objavljeno jest da je tvrtka zainteresirana za lokaciju u Kiseloj vodi u Skoplju.

U BiH Lidl je sredinom kolovoza također objavio oglase za zapošljavanje potvrdivši tako da radi na razvoju svog prisustva u zemlji.

U Bosni i Hercegovini Lidl BH d.o.o. počeo je s poslovanjem 8. ožujka 2021., ali potvrđenih informacija o lokacijama trgovina još nema, iako je u medijskim izvještajima bilo govora o nekoliko njih (glavni distributivni centar u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži, trgovine u Živinicama…)

Iz kompanije tek navode da njihovi prvi zaposlenici rade na pripremnim aktivnostima kako bi uspješno otvorili vrata svojih prvih trgovina.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!