Njemački maloprodajni diskontni lanac Lidl planira u sklopu širenja poslovanja u Britaniji u tamošnje dobavljače u idućih pet godina investirati 15 milijardi britanskih funta (19 milijardi dolara), objavila je ta kompanija. Iz Lidla su poručili da planiraju uvesti ugovore na dulji rok kako bi “omogućili dodatnu stabilnost” dobavljačima i pružili im “potrebnu podršku i kapacitete za ulaganje i rast njihova poslovanja”.

“Kako naše poslovanje nastavlja rasti, ključno je da naši dobavljači ostanu u središtu naših planova za rast te se stoga obvezujemo u njih investirati najmanje 15 milijardi funti u idućih pet godina”, rekao je Ryan McDonnell, glavni komercijalni direktor Lidla GB-a.

“Naše je poslovanje dobro koliko je dobro poslovanje naših dobavljača, tako da su naša ulaganja i obveze ključni kako bismo zajamčili da oni mogu investirati i s nama se širiti”, rekao je McDonnell.

Iz Lidla, koji u Britaniji posluje već 25 godina, poručili su da sada drže 6-postotni udio na tržištu te da “nastavljaju sa svojim ambicioznim planovima za širenje”, uključujući zacrtano otvaranje do 60 novih prodajnih mjesta u Britaniji u ovoj godini.

U lipnju je tvrtka najavila da planira utrošiti oko 500 milijuna funti za otvaranje novih trgovina širom Londona u sljedećih pet godina.

Lidl, koji je u vlasništvu njemačke maloprodajne grupe Schwarz, u Britaniji zapošljava više od 23.000 zaposlenika u svojih 770 trgovina i 13 distributivnih centara. (Hina)