Objavljeno je da Lidl želi okupiti američki tim koji bi podržao ulazak na tržište SAD-a u uvjetima kada predsjednik Lidl Internationala Karl-Heinz Holland i šef prodaje i marketinga Dawid Jaschok napuštaju kompaniju, piše agencija IGD.

Holland napušta Lidl nakon što je u kompaniji radio pune 23 godine, od čega je pet godina bio predsjednik i 12 godina proveo u odboru. U ovom trenutku nije poznato tko će ga zamijeniti.

Njemački specijalizirani magazin za hranu Lebensmittel Zeitung prošli je tjedan izvijestio da je Lidl u potrazi za maloprodajnim stručnjacima koji poznaju američko tržište. Čini se da će diskonter provesti u djelo plan o ulasku na tržište SAD-a na kojem je njegov najveći konkurent Aldi prisutan s trgovinama Aldi Süd i Trader Joe’s.

Prva informacija iz Lidla da se razmatra ulazak na američko tržište, što je njegov prvi iskorak izvan Europe, pojavila se u lipnju prošle godine.

Lidl nastavlja širenje i unapređivanje svojih operacija u Europi. Diskonter je otvorio svoj šesti distributivni centar u nizozemskom Waddinxveenu iz kojeg će se vršiti opskrba trgovina u Amsterdamu, Den Haagu, Rotterdamu i Utrechtu.

Prethodno nije bilo distributivnog centra u blizini ovih velikih gradova pa bi ovaj objekt trebao biti znakovit korak naprijed u poboljšanju logističke mreže. Očekuje se da će distributivni centar biti otvoren do 2016. godine.