Lidl zadržao tržišno vodstvo u Mađarskoj

Godišnja rang lista maloprodajnih lanaca publikacije Trade Magazin pokazuje da je njemački diskont lani ostvario rast prometa na 3,14 milijardi eura i to s 2,49 milijarde eura ostvarene u 2021., završivši godinu sa 197 trgovina što je šest više nego prethodne godine

Lidl je i dalje vodeći lanac na mađarskom tržištu maloprodaje robe široke potrošnje, pokazuju novi podaci koje je prenio portal esmmagazine.com.

Godišnja rang lista maloprodajnih lanaca publikacije Trade Magazin pokazuje da je njemački diskont lani ostvario rast prometa na 3,14 milijardi eura i to s 2,49 milijarde eura ostvarene u 2021., završivši godinu sa 197 trgovina što je šest više nego prethodne godine.

SPAR je zauzeo drugo mjesto s bruto prihodom od 2,29 milijardi eura (2,14 milijardi eura 2021.) iz 623 trgovine (+9), a slijedi ga britanski trgovac na malo Tesco s prihodom od 2,33 milijarde eura (2,06 milijardi eura 2021.) i 197 trgovina ( -1).

Kako se navodi, među prva tri trgovačka lanca na mađarskom tržištu nije bilo promjena, a sva tri su ujedno ostvarila dvoznamenkasti rast prodaje uz stopu rasta nižu od stope rasta inflacije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDatalab Tehnologije najavljuje planove za preuzimanje, povlačenje s burze i brži rast
Sljedeći članakNovi zakon očekivano smanjio nedjeljni promet u trgovinama