Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ocijenio je danas kako je preuzimanje slovenskog Mercatora veliki poduzetnički uspjeh Agrokora, ali i hrvatskog gospodarstva.

“To je veliki uspjeh hrvatskog gospodarstva, ali prvenstveno Agrokora. Čestitam i Agrokoru i Ivici Todoriću, koji je postigao veliki poduzetnički uspjeh, proširio svoju kompaniju na regionalno tržište i stvorio regionalnog lidera u maloprodaji”, kazao je Maras.

Smatra da će koristi od toga imati i sektor malog te srednjeg poduzetništva, kao i drugi domaći poduzetnici jer bi s jakim nacionalnim trgovačkim lancem iza sebe mogli lakše doći do potrošača.

Zbog toga “mislim da će to biti veliki efekt i na naše poduzetnike”, kazao je Maras, odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa Poduzetnički impuls 2014.

Konzorcij prodavatelja Mercatora objavio je u četvrtak da su ispunjeni svi uvjeti za zaključenje prodaje 53,12 posto dionica Mercatora najvećem hrvatskom koncernu. Agrokorovim preuzimanjem Mercatora stvorit će se najveći trgovački lanac u središnjoj i istočnoj Europi, s godišnjim prihodima od oko 7 milijardi eura. (SEEbiz.eu / Hina)