Na osnivačkoj sjednici Mario Ravlić izabran je za predsjednika Grupacije klaoničke industrije i prerade crvenog mesa HGK. Ravlić je magistrirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Od onda je izvršni direktor i član uprave Mesne industrije RAVLIĆ.

“Glavni ciljevi koji želimo ostvariti jesu smanjenje prereguliranosti, obuzdavanje crnog tržišta i najvažnije od svega, podizanje konkurentnosti. Kako bi smo to uspjeli, u fokus želimo staviti smanjenje PDV-a i ukidanje nameta koje zemlje u okruženju nemaju. Također očekujemo da će nam nadležna ministarstva biti partner i podrška u ostvarenju naših ciljeva. Želimo da nas se ubuduće pravovremeno konzultira i uključi u procese donošenja pravilnika, propisa i zakona koji se tiču naše Grupacije, kako bi svojim stručnim savjetima pomogli da oni ne budu kontraproduktivni i na štetu industrije”, istaknuo je Ravlić.

“Nadam se da ćemo zajedno konačno uspjeti okrenuti negativne trendove i da će se naš glas sada čuti glasnije nego ikad prije, ali to ćemo moći ostvariti samo uz punu podršku i angažman svih članova. Samo zajedno možemo uspjeti promijeniti stvari u našem sektoru na bolje i snažnije se izboriti za naše interese. Stoga smatram da je Grupacija najbolji alat kojim to možemo ostvariti”, poručio je Ravlić, dodavši kako je ta industrija glavna poveznica između poljoprivrede s jedne strane te prehrambene industrije i turizma s druge strane.

Za njegovog zamjenika na sjednici je izabran Igor Miljak iz PPK Karlovac.

Inače, klaonička industrija i industrija prerade crvenog mesa zajedno generiraju 8 milijardi kuna prihoda, zapošljavaju gotovo 10.000 ljudi i čine 25 posto prehrambene industrije. Temelj su domaće poljoprivredne proizvodnje i stočarstva te iznimno bitna gospodarska grana za ruralne prostore Hrvatske.