Donald D. HensrudIstraživanja s područja nutricionizma, osobito zadnjih godina, imaju vodeću ulogu u shvaćanju mnogih procesa vezanih uz prehranu i pojavu bolesti i poremećaja, ali i u shvaćanju uloge prehrane u moduliranju genetskog potencijala pojedinca.

Upravo o ovoj, ali i mnogim drugim sličnim kontroverzama vezanim uz sve veće javnozdravstvene probleme – pretilost te dijabetes tipa II, razgovarat će 5. i 6. studenog u Koprivnici i Zagrebu Podravkini i Belupovi stručnjaci sektora Istraživanja i razvoja te Marketinga

Koliko je uistinu važno što i koliko jedemo ponajbolje je pokazao prošlotjedni primjer kada je, poput bombe, u medijima odjeknula vijest Svjetske zdravstvene organizacije da slanina i hrenovke uzrokuju karcinom.

Kako su se u istoj skupini opasnih kancerogenih tvari našli duhan, azbest i kobasice, Međunarodna agencija za istraživanje karcinoma imala je potrebu pojasniti – crveno meso ne treba izbaciti iz prehrane, već valja smanjiti unos.

Upravo o ovoj, ali i mnogim drugim sličnim kontroverzama vezanim uz sve veće javnozdravstvene probleme – pretilost te dijabetes tipa II, razgovarat će 5. i 6. studenog u Koprivnici i Zagrebu, Podravkini i Belupovi stručnjaci sektora Istraživanja i razvoja te Marketinga s Donaldom D. Hensrudom, medicinskim direktorom svjetski poznate klinike Mayo, Healthy Living Program te izvanrednim profesorom preventivne medicine i nutricionizma na Medicinskom fakultetu.

Dr. Hensrud je stručnjak svjetske reputacije te autor više desetaka stručnih članaka, od kojih mnogi stručno i sadržajno dopunjuju knjige iz područja nutricionizma. Urednik je medicinskog teksta „Klinička preventivna medicina“, jednog od glavnih referentnih radova u području preventivne medicine. Njegova stručnost na području nutricionizma i preventivne medicine uvelike pridonosi očuvanju i poboljšanju zdravog načina života te suočavanju s negativnim globalnim trendovima

Dr. Hensrud, koji u Hrvatsku dolazi na poziv predsjednika Uprave Podravke Zvonimira Mršića, predstavit će najnovije trendove u području djelovanja hrane na ljudski organizam te konceptu personalizirane prehrane, a posjetit će i Klinički bolnički centar Zagreb, Centar za pretilost, Odjel za endokrinologiju, dijabetologiju i gastroenterologiju.