Merkur prestaje s radom u Srbiji

merklur-beograd-midiOd 1. srpnja Merkur u Srbiji prestaje s radom te će na taj datum biti ugašena i posljednja trgovina ovog trgovačkog lanca iz Slovenije.

Za manje od mjesec dana posljednji Merkurov centar zatvara vrata u Beogradu na Bežanijskoj kosi, neslužbeno je potvrđeno iz kompanije koja je u Srbiji zapošljavala ukupno 500 ljudi.

Prije pola godine ovaj trgovački centar zatvorio je svoju maloprodaju i na Karaburmi, a krajem prošle godine zatvoren je i Merkur u Novom Sadu.

Merkur u Srbiji je dobio novog vlasnika, novosadsku firmu koja se bavi logistikom, a gašenje maloprodaje i ukidanje svih radnih mjesta, njegova je odluka.

Nekad jedna od najjačih i najbrže rastućih kompanija u Sloveniji dospjela je u teškoće još 2010. Kriza je pogodila njenog najznačajnijeg kupca, građevinsku industriju, a problemi su došli i s privatizacijom u kojoj je sudjelovao menadžment.

Zbog privrednog kriminala kaznu od pet godina zatvora izdržava bivši direktor Merkura Bine Kordež. Kompanija je 2014. bila pred stečajem, ali su je u posljednji čas spasile banke koje su pristale da svoja potraživanja pretvore u vlasništvo Merkura. (marketnetwork.rs)

Prethodni članakMaloprodaja u travnju porasla manje od očekivanja
Sljedeći članakSlane grickalice – Leaflet report: Rastući značaj cijene