Mesoprerada: Oživjeti i razvijati ekstenzivno stočarstvo

Tvrtka ima desetak mesnica u Slavoniji, a plan je daljnje širenje maloprodaje, rekao je njen vlasnik Matijević te dodao kako sa svojim kooperantima razvija koncept proizvodnje domaćeg mesa

Za Hrvatsku je uz intenzivnu proizvodnju važno oživjeti i razvijati ekstenzivno stočarstvo, posebice u svinjogojstvu, istaknuo je vlasnik Mesoprerade Denis Matijević na imanju Kućanci gdje je organizirana “tradicijska slavonska svinjokolja”.

“Kvaliteta i sigurnost nikad nisu bili važniji, a upravo je to ono na čemu radimo”, kazao je Matijević.

Tvrtka ima desetak mesnica u Slavoniji, a plan je daljnje širenje maloprodaje, rekao je Matijević te dodao kako sa svojim kooperantima razvija koncept proizvodnje domaćeg mesa.

“Smatramo da je za Hrvatsku važno, uz intenzivnu proizvodnju, revitalizirati te razvijati i ekstenzivno stočarstvo, posebice u svinjogojstvu, kako bismo očuvali ruralna područja što bi ljudima osiguralo dodatni prihod, a potrošači bi imali kvalitetnije meso”, rekao je Matijević.

Mesoprerada je, kako navodi, tijekom 2020. započela širenje maloprodajne mreže kroz novi koncept mesnice u kojem se prodaje lokalno, domaće meso. Plan tvrtke je nastaviti širiti maloprodaju te bi se uskoro trebala pojaviti i u Zagrebu. Potrošačima će nuditi proizvode iz ekstenzivne proizvodnje, budući da potrošači sve više traže domaće, kvalitetno meso, a sve su traženije i prerađevine poput kulena, čvaraka, kulenove seke, kobasica i dr.

Mesoprerada je tvrtka sa stogodišnjom tradicijom, koja se razvija u suvremenu mesnu industriju sa stotinjak zaposlenih. Kapacitet klaonice je 50.000 svinja i 3.000 junadi, te proizvodnja 500 tona prerađevina na godišnjoj razini. U proizvodnji tvrtka koristi domaću sirovinu većinom s područja Slavonije.

Mesoprerada je 2020. godine započela proces poslovnog restrukturiranja te je promijenjena vlasnička struktura i pokrenut novi ciklus poslovanja. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakTopli napitci – Najveći rast kod kategorije čaja
Sljedeći članakVoćarna Ptiček – Obiteljska tradicija u voćarni na uglu