robert-knorr-mid-europa-midiIako se pojavila informacija da je investicijska banka ING, savjetnik konzorcija koji prodaje većinski udjel u Mercatoru, ponovno pozvala na razgovore investicijske fondove koji su predali ponude na posljednji natječaj (Mid Europa, CVC Capital Partners i Warburg Pincus), detalji oko najveće potencijalne transakcije u regiji i dalje se drže u tajnosti.

Nažalost, ne mogu komentirati ništa oko Mercatora – rekao je Robert Knorr, partner u fondu Mid Europa.

Što se tiče planova u regiji srednje i istočne Europe, Mid Europa aktivno razmatra jednu investiciju u sektoru proizvodnje hrane. – U Hrvatskoj nas zanimaju sektori medija i telekoma, potrošačke robe i zdravstva – rekao je Knorr.

Podsjetimo, Mid Europa je lani, kako se spekuliralo, za dionicu Mercatora nudila do 170 eura, dok je Agrokor u zadnjem krugu bio najizdašniji s 221 eurom za dionicu.

Mid Europa je private equity fond sa sjedištem u Londonu koji je fokusiran na tržišta srednje i istočne Europe i ulaže u brojne industrije. Natjecali su se i za kupnju slovenske Droga Kolinske koju je na kraju preuzela Atlantic Grupa. (Lider)