Milšped Grupa širi poslovanje na europskom tržištu otvaranjem tvrtke u Njemačkoj. Kako je navedeno, ovaj potez je jasan pokazatelj da Grupa ostvaruje svoj cilj za 2016. godinu – početak poslovanja na tržištu Njemačke, gdje će primijeniti inovativnost, stručnost i iskustvo stečeno tijekom 22 godine dugog rada u transportu i logistici.

milsped-kamioni-logistika-midiMilšped GmbH, članica Milšped Grupe, sa sjedištem u Münchenu, počela je s radom u travnju 2016. godine.

Milšped Grupa će, kao početni dio svog strateškog plana za ovo tržište, obavljati usluge transporta i distribucije u okviru autoindustrije, po kojoj je ova europska zemlja poznata u svijetu.

Usluge distribucije i transporta obuhvaćaju: transport vozila širom Njemačke, zatim transport vozila iz Njemačke prema većim transportnim lukama u okruženju, kao i povratne linije transporta prema Njemačkoj.

“Ovom aktivnošću ćemo ojačati svoje pozicije kod svojih klijenata/partnera – svjetskih lidera u proizvodnji vozila”, navela je kompanija u priopćenju.

U narednoj fazi planirano je, prema navodima iz priopćenja, uspostavljanje LC/HUB za zbirne pošiljke, odnosno zbirnog centra za distribuciju robe kroz Njemačku i skladišta za vozila. Nakon toga, slijedi razvijanje svih usluga, kako bi klijentima bila ponuđena jedinstvena integrirana logistička podrška u punom obimu, poput one koja je već razvijena u Srbiji i zemljama regije.

“S obzirom na to da je Njemačka velika ekonomska sila, kao i najznačajnije tržište Europske unije, a ujedno je i najveći europski izvoznik, naša očekivanja su da posredstvom nove tvrtke širimo svoju globalnu mrežu, kao i da budemo usko povezani s glavnim logističkim tokovima Europe. Nova pozicija će doprinijeti daljem razvoju Grupe i povećanju njenog poslovnog utjecaja, uz optimizaciju i smanjenje logističkih troškova za svoje klijente”, ističu iz Milšpeda. (eKapija.com)