Uprava i radnici Zagrebačke pivovare: Ponuda Cervasia je realna

Tvrtka Cervesia u svom vlasništvu ima 446.232 dionice, ili 71,92 posto udjela u temeljnom kapitalu Zagrebačke pivovare, pa se ponuda za preuzimanje odnosi na 174.218 dionica, ili 28,079 posto dionica pivovare

Uprava Zagrebačke pivovare objavila je mišljenje o ponudi za preuzimanje dionica tog društva objavljenoj od strane tvrtke Cervesia Zagreb, koja djeluje zajednički s društvom Starbev koje je u 100-postotnom vlasništvu kompanije CVC.

U mišljenju Uprave, obajvljenom na Zagrebačkoj burzi, se između ostalog navodi da cijena koju je Cervesia ponudila za dionice Zagrebačke pivovare u iznosu od 3.791,30 kuna po dionici predstavlja realnu vrijednost za dioničare.

Uprava također podržava stav i namjere ponuditelja vezano uz buduće poslovanje Zagrebačke pivovare.
Uprava odobrava planove ponuditelja

Naime, Cervesia je u ponudi za preuzimanje navela kako vjeruje da hrvatsko tržište piva ima određeni potencijal te kako Zagrebačka pivovara ima dobar položaj na tržištu. Stoga Cervesia namjerava zadržati poslovne aktivnosti Zagrebačke pivovare na području Hrvatske te razvijati njeno poslovanje uz jačanje položaja na tržištu.

Svoje mišljenje o ponudi objavilo je i Radničko vijeće Zagrebačke pivovare u kojem se između ostalog navodi da većinski vlasnik treba zadržati dosadašnju isplatu dividende u Zagrebačkoj pivovari.

Radnici također očekuju da se nastavi dosadašnji izuzetno uspješan trend poslovanja, iako većinski vlasnik nije iz pivarske grupacije.

Radničko vijeće se nada da će namjere ponuditelja iznesene u ponudi za preuzimanje vezane uz buduće poslovanje Zagrebačke pivovare biti i provedene, a da će radno-pravna politika i pravni status radnika u skladu s hrvatskim pravom.

Tvrtka Cervesia Zagreb objavljivala je 9. prosinca u dnevnom tisku ponudu za preuzimanje Zagrebačke pivovare po cijeni 3.791,30 kuna po dionici.

Tvrtka Cervesia u svom vlasništvu ima 446.232 dionice, ili 71,92 posto udjela u temeljnom kapitalu Zagrebačke pivovare, pa se ponuda za preuzimanje odnosi na 174.218 dionica, ili 28,079 posto dionica pivovare. (Nacional)