staropramen-proizvodnja-ftdMolson Coors Central Europe novo je ime ove pivarske grupacije

Tvrtka Molson Coors Brewing Company danas je objavila kako je privela kraju svoje prethodno najavljeno preuzimanje StarBeva, pivarske grupacije u čijem sastavu posluje i Zagrebačka pivovara, u iznosu od približno 2,65 milijardi eura.

Mark Hunter, glavni direktor društva Molson Coors UK & Ireland, obnašat će dužnost glavnog direktora nove poslovne jedinice koja je dobila ime Molson Coors Central Europe.

Molson Coors Central Europe zapošljava približno 4.100 zaposlenika, posjeduje devet pivovara te prodaje svoje vodeće tržišne marke u Češkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te Slovačkoj. Preuzimanje uključuje i Staropramen, vodeći brend poslovne jedinice koji se prodaje u više od 30 zemalja svijeta.

“Uzbuđeni smo jer smo priveli kraju ovo preuzimanje koje značajno povećava naš profil rasta i oslanja se na naš portfelj premium brendova”, rekao je Peter Swinburn, predsjednik i glavni direktor Molson Coorsa.

Mark Hunter je je izrazio zadovoljstvo imenovanjem na novu funkciju rekavši kako “nasljeđuje snažnu aktivnost s velikim brendovima i timom koji postiže visoke rezultate. Imamo jasan plan, oslanjajući se pritom na snažan profil ovih velikih brendova i istovremeno iskorištavajući mogućnosti privlačnog i rastućeg pivarskog tržišta.”

mark-hunterPrije imenovanja glavnim direktorom društva u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj u 2007., Hunter je obnašao dužnost komercijalnog direktora Molson Coors Canada u kojem je bio odgovoran za sve prodajne i marketinške aktivnosti.

Od svog dolaska u pivarsku industriju 1989. godine obnašao je razne rukovodeće dužnosti, uključujući upravljanje izvoznim tržištima i strategijom poslovne jedinice za pivovaru Bass te upravljanje marketingom brenda Carling.

Također je obnašao dužnost direktora marketinga u upravi pivovare Bass i u upravi društva Coors Brewers Ltd. Prije 1989. godine, Hunter je bio na raznim prodajnim pozicijama u društvima Hallmark Cards i Bulmers Drinks.

Molson Coors Brewing Company jedna je od najvećih pivovara. Operativni segmenti pivovare uključuju Kanadu, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, srednju Europu i Molson Coors International.

Pivovara posjeduje raznolik portfelj vlastitih i partnerskih brendova, uključujući Coors Light, Molson Canadian, Carling i Staropramen.