Između tvrtke Mueller trgovina Zagreb d.o.o. i Konzum d.d. potpisan je Ugovor kojim će Mueller preuzeti trgovačko poslovanje drogerijskom robom koje je Konzum obavljao u specijaliziranim prodavaonicama pod brendom KOZMO, priopćeno je danas iz Agrokor koncerna u čijem sastavu posluje trgovački lanac Konzum.

Kako se navodi, navedena suradnja omogućit će Muelleru daljnje jačanje svoje prisutnosti i pozicije na hrvatskom tržištu, dok će Konzumu osigurati daljnji fokus na svoje osnovno poslovanje.

“U skladu s najavljenom poslovnom strategijom snažnog fokusa na osnovnu djelatnost, donesena je odluka o izlasku Konzuma iz segmenta drogerija. Vjerujem da smo u drogerijskom lancu Mueller pronašli pouzdanog partnera koji će na zadovoljstvo naših potrošača u narednom razdoblju dodatno razvijati drogerije i njihovo poslovanje. Konzum će kao tržišni lider u 2017. godini, koja je ujedno i godina obilježavanja Konzumovog 60-og rođendana, i dalje raditi na ukupnom unapređenju svog poslovanja”, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.