Na sajmu je proteklih devet godina izlagalo oko 3000 proizvođača, a posjetilo ga je više od 90.000 posjetitelja.

Na Bundeku u Zagrebu od 22. do 24. ožujka, odnosno od petka do nedjelje ovog vikenda, održat će se 12. sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela. Ovo je prema broju izlagača i ostvarenim rezultatima najznačajniji sajam tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj.

Na sajmu je proteklih devet godina izlagalo oko 3000 proizvođača, a posjetilo ga je više od 90.000 posjetitelja.

Ove godine organizatori očekuju oko 350 izlagača iz svih krajeva Hrvatske i oko 20.000 posjetitelja. Cilj sajma je promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze.

Uz prodajnu izložbu hrane, pića, rukotvorina i suvenira održat će se i razne manifestacije koje promoviraju kulturu i tradiciju hrvatskog sela.

Kao posebna atrakcija sajma naglašava se izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja. Održat će se i Bambino kup, ocjenjivanje izložbenih proizvoda te pripremanje i kušanje hrvatskih tradicionalnih jela.

Ove godine novitet je izložba tradicionalnih slastica, Slatka Hrvatska. Nastup za sve izlagače na sajmu i ulaz za posjetitelje je besplatan, a pokrovitelj manifestacije je Grad Zagreb. (Poslovni.hr)