vindija-agra-2012Varaždinska prehrambena industrija ostvarila je zapažen uspjeh na ocjenjivanju održanom uoči sajma u slovenskoj Gornjoj Radgoni. Naime, proizvodi iz Vindijinog asortimana ukupno su osvojili 40 priznanja, od kojih je pet šampionskih, priopćeno je iz Vindije.

Na ocjenjivanju održanom uoči jubilarnog pedesetog prehrambeno – poljoprivrednog sajma u slovenskoj Gornjoj Radgoni, koji će se održati od 25. do 30. kolovoza, Vindija je ostvarila izuzetan uspjeh osvojivši pregršt nagrada za svoje proizvode. Titulu šampiona dobila su tri Vindijina sira – Caprodur i Ovidur, cijenjeni tvrdi sirevi od kozjeg i ovčjeg mlijeka, a najviše priznanje dobio je i Grabancijaš, meki kravlji sir u salamuri.

Šampionsku kvalitetu potvrdilo je i ‘z bregov kozje mlijeko, a najbolje ocijenjenim proizvodima iz Vindijina mliječnog asortimana pridružio se i funkcionalni sok Vindi Vital naranča – mrkva – limun.

Uz titule šampiona, Vindijini mliječni proizvodi osvojili su 15 velikih zlatnih, dvije zlatne te jednu srebrnu medalju. Velika zlatna medalje pripala je i proizvodu iz Vindijina asortimana bezalkoholnih pića i napitaka – Vindi Vital soku od rajčice. Osim ova dva najviša priznanja osvježujući Vindijini sokovi dobili su i dvije zlatne, četiri srebrne te jednu brončanu medalju.

Odličan uspjeh ostvarili su i proizvodi iz Vindijina mesnog asortimana. Devet medalja osvojile su prerađevine zaštićene uglednim gastronomskim markama Cekin i Vindon, dok su namirnice od svježega purećeg i pilećeg mesa dobile četiri medalje – tri srebrne i jednu zlatnu, ističu iz Vindije.