idejax-effie-midiHrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i IAB Hrvatska pokreću nacionalni festival marketinških komunikacija koji bi se trebao održati sredinom svibnja 2013., izvijestili su organizatori.

Festival radnog naziva “Dani marketinških komunikacija” osmišljen je kao centralno mjesto okupljanja domaćih marketinških profesionalaca i komunikatora iz područja tradicionalnog i digitalnog oglašavanja.

Inače, ovim festivalom objedinit će se dosadašnje manifestacije IdejaX i Effie na jednom mjestu uz podizanje razine kvalitete natjecanja i programskog dijela festivala, sudionicima će biti ponuđeno još više razmjene iskustava i bolje povezivanje unutar marketinške industrije.

“Želja nam je sinergijom IdejeX i Effie-a izgraditi ključno godišnje strukovno događanje u Hrvatskoj, koje će spojiti pozitivna iskustva i elemente ovih festivala i natjecanja. Kreativnost i učinkovitost na ovom će festivalu spojiti na jednom mjestu marketinške stručnjake i cjelovitu strukovnu zajednicu”, povodom najave festivala izjavio je Damir Ciglar, predsjednik Uprave HURA-e.

U trodnevnom festivalskom programu naći će se brojna predavanja domaćih i stranih stručnjaka, koji će govoriti o kreativnosti i učinkovitosti u klasičnom i digitalnom oglašavanju među kojima će svi sudionici moći pronaći nešto za sebe.

Dnevni program obogatit će večernje dodjele prestižnih nagrada Effie za najučinkovitije marketinške kampanje, X i MIXX za najkreativnije radove u klasičnom i online oglašavanju te studentske nagrade IdejaXice. Sva natjecanja zadržavaju svoju autonomiju, pravilnike te sustav odabira pobjednika i ocjenjivanja.

Značajna promjena vezana je uz prijavni rok za Effie, X i MIXX koji će biti otvoren početkom godine za sva tri natjecanja i trajat će nekoliko mjeseci kako bi svi prijavitelji imali dovoljno vremena za pripremu prijava.

Tako će i dodjela Effie nagrada biti održana u svibnju na festivalu, umjesto dosadašnjeg termina u listopadu. Prijavni periodi natjecanja bit će produljeni i uključivat će cijelu tekuću godinu, navodi se u priopćenju.