VijestiZemljaPrihod Grupe Vindija u 2021. porastao 9,5 posto

Prihod Grupe Vindija u 2021. porastao 9,5 posto

Na redovnoj Glavnoj skupštini domaće prehrambene kompanije Vindija najavljen je strateški smjer daljnjeg razvoja kompanije u kojem će važnu ulogu imati i novo imenovani predsjednik Nadzornog odbora, pravnik Zvonimir Buterin. Osim rezultata za proteklu, predstavljeni su i rezultati za prvih šest mjeseci ove godine, objavljeno je iz kompanije.

Unatoč brojnim izazovima i previranjima na tržištima, prije svega poskupljenjima sirovina i energenata, Grupa Vindija je ostvarila rast konsolidiranog prihoda od 9,5 posto u 2021., a zadržavši fokus na tehnološkim iskoracima i usavršavanju proizvoda očuvali su profitabilnost i kroz prvih šest mjeseci ove godine. Ističe se i činjenica da pojačan rast bilježi i izvoz koji čini 25 posto ukupne prodaje roba.

Imenovanjem Buterina na mjesto predsjednika NO, Vindija dodatnu pažnju usmjerava na buduće investicije pri čemu mogu računati na njegovu stručnost jer u svom uspješnom privatnom poslu pruža pravnu podršku domaćim i inozemnim strankama u svim fazama investicijskih projekata.

Značajan rast izvoza uz vodeću poziciju na domaćem tržištu
Povoljniji epidemiološki uvjeti, koji su se izravno odrazili i na uspješniju turističku sezonu u prošloj godini doveli su i do povećanja plasiranih količina proizvoda. Ukratko, Grupa Vindija koja zapošljava više od 4200 ljudi bilježi rast u svim segmentima, pri čemu je izvoz s visokom stopom rasta jedan od ključnih zamašnjaka.

“Poslovni rezultati potvrda su nastojanja svih zaposlenika i Uprave da unatoč izazovnim vremenima, kvalitetnim proizvodima i inovativnim pristupom ostvarujemo veliki uspjeh. Motivirani pozitivnim pokazateljima nastavljamo s ulaganjima i razvojem održivog poslovanja, a u fokusu ostaju ulaganja u strateške ekološke projekte u vidu zelene energije te zaštite okoliša i procesne modernizacije, ali i ostale promjene s ciljem smanjenja kompleksnosti, kao što su delisting Koke i pripajanje Latice i Novog Domila Vindiji. Uz sve to, na prvom mjestu ostaju i dalje zaposlenici koji su uvelike zaslužni za lidersku poziciju na tržištu”, rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Grupa cijeni doprinos zaposlenika na adekvatan način. Tako su u rujnu prošle godine povećane plaće svim zaposlenicama i zaposlenicima tvrtki Koka i Vindija, a prvim danom 2022. i tvrtki Latica, Novi Domil, ViR1898, Vindon te Vindija trgovina, što je na godišnjoj razini iznosilo ukupno 28.271.000 kuna. Novi ciklus povećanja plaća uslijedio je prije ljeta 2022., za što će Grupa godišnje izdvojiti dodatnih 27.962.361 kuna.

Dugoročno planiranje ulaganja
Prema izvještaju sa Skupštine stabilnost se očituje i u činjenici da je Grupa Vindija smanjila broj poslovnih banaka i promijenila strukturu kredita tako da su kratkoročne kredite u 90 posto zamijenili onim dugoročnim.

Prema završnim riječima sa Skupštine, Grupa Vindija će nastaviti s realizacijom ciljeva povezanih s trendovima zdrave prehrane modernog čovjeka uz poseban naglasak na aspekte održivog razvoja te integraciju gospodarskih i ekoloških čimbenika i načela društveno odgovornog poslovanja, uz jačanje ljudskih potencijala kao ključne kapitalne vrijednosti svih kompanija Grupe Vindija.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...