magma-kamion-large-midiBeogradska tvrtka NCA Investment Group reagirala je danas priopćenjem u vezi napisa u hrvatskim medijima u kojima se navodi da Magmi i Goranku Fižuliću duguje 6,6 milijuna eura, ustvrdivši da ništa ne duguje i da su sva stečena prava koja u Hrvatskoj posjeduje kupljena i isplaćena u skladu s važećim ugovorima.

Iz beogradske tvrtke danas reagiraju na netočne napise objavljene u dijelu hrvatskih medija, kojima su NCA Investment Group i njezin vlasnik Slobodan Vučićević dovedeni u negativni kontekst iz kojeg proizlazi da su od Magme i Goranka Fižulića (jednog od Magminih vlasnika) na prijevaru i nezakonito stekli ili uzeli Turbo limač i 50 milijuna kuna te da nisu izvršili ugovorom preuzete obaveze, navodi se u priopćenju.

Magma je jučer putem Zagrebačke burze izvijestila kako NCA Investment group, koja je u prosincu prošle godine kupila 51 posto udjela u Magminim tvrtkama kćerima za 24,6 milijuna eura, nije uplatila ukupni dogovoreni iznos definiran ‘krovnim sporazumom’ do krajnjega roka 31. svibnja. Kako se navodi u jučerašnjem Magminom priopćenju, do sada je NCA uplatio 18 milijuna eura, koji se odnose na kupoprodaju 51 posto udjela u društvu Adria Design i njegovu dokapitalizaciju. Preostalih 6,6 milijuna eura odnosi se na kupnju 51 posto poslovnih udjela u društvima Magma B d.o.o. BiH, Magma international d.o.o. Srbija, Kozmolina d.o.o. Srbija i Fides distribucija d.o.o. Hrvatska.

Iz NCA danas ističu da Magmi i Goranku Fižuliću ništa nisu “uzeli”, niti da im bilo što duguju, kao i da su sva stečena prava koja u Hrvatskoj posjeduju kupljena i isplaćena shodno važećim ugovorima.

Kompanija Adria Design, koja je vlasnik trgovina i žiga Turbo Limač, a za čiji je većinski paket od 51 posto plaćeno 18 milijuna eura u gotovini, funkcionira i radi usprkos opstrukcijama kojima je izložena, navodi se dalje u priopćenju NCA.

U beogradskoj tvrtki ističu kako će učiniti sve što je potrebno da Adria Design i Turbo Limač opstanu na tržištu, i uz činjenicu da manjinski partner, kroz paralelno poslovanje, svakodnevno krši zabranu konkurencije i povredu žigova u vlasništvu Adria Design.

Napominju da je Magma za 18 milijuna eura, između ostaloga, prodala i brend Turbo Limač. Time što protuzakonito i samostalno, bez suglasnosti, a na štetu NCA i Adria Design i dalje koristi određen broj lokala i brend Turbo Limač, Magma ne samo da izravno ugrožava rad i opstanak zajedničke kompanije Adria Design, nego već mjesecima ruši temelje partnerskog odnosa, stoji u priopćenju NCA.

Između ostalog, NCA navodi i da su svjesni financijskih problema u kojima se Magma nalazi, no kako budućnost svoje investicije ne mogu povezivati sa sudbinom Magme, već se bave poslovanjem i daljnjim razvojem te zaštitom brenda Turbo limač.

“Osim činjenice da smo sve što smo stekli po ugovoru na vrijeme i platili, želimo pojasniti da je ‘krovni sporazum’ na koji se Magma poziva u obavijesti Zagrebačkoj burzi mnogo kompleksniji od dijela predstavljenog javnosti. Na osnovi navedenog sporazuma u cjelovitoj verziji i na temelju 5-mjesečnog partnerskog poslovanja, duguje se u stvari kompaniji NCA, a ne Magmi. Zbog ovih i drugih brojnih ozbiljnih kršenja ugovornih obveza, kompanija NCA neće se baviti medijskim raspravama, već će se za zaštitu svojih prava, u skladu s ugovorenom nadležnosti, obratiti sudovima u Republici Hrvatskoj i Arbitražnom sudu u Parizu”, zaključuje se u priopćenju NCA.

U današnjem odgovoru Magme na ove navode ističu kako je “društvo NCA Investment Group u svojem priopćenju iznijelo cijeli niz netočnosti kojima želi izbjeći objašnjenje razloga neispunjena ugovornih obaveza. Činjenica je da društvo NCA, suprotno svojoj ugovornoj obvezi, nije izvršilo uplatu na ime prijenosa poslovnih udjela u četiri društva u iznosu od 6,6 milijuna eura u ugovorenom roku do 31.05.2011.”

NCA Investment Group je očito od početka imao prikrivene namjere i neiskren odnos, nije poštivao ne samo ugovorne obaveze, nego i osnovne norme poslovnih odnosa te na taj način doveo u pitanje mogućnost zajedničkog djelovanja na ovom poslovnom projektu, zaključuje se u priopćenju Magme. (Hina, Jatrgovac.hr)