25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 23:22
VijestiRegijaNelt Grupa prešla milijardu eura prihoda, počinje raditi u Hrvatskoj i Sloveniji

Nelt Grupa prešla milijardu eura prihoda, počinje raditi u Hrvatskoj i Sloveniji

Konsolidirani prihod Nelt Grupe, jednog od najuspješnijih poslovnih sustava u Srbiji i regiji, premašio je u 2021. godini milijardu eura. Nelt Grupa posluje na dva kontinenta i zapošljava više od 4.000 radnika, objavljeno je na tradicionalnom godišnjem okupljanju čelnika kompanije s predstavnicima medija.

Tom prigodom su predstavljeni ostvareni rezultati u prošloj i najavljeni planovi za sljedeću godinu. Posebnu pozornost izazvala je najava poslovanja Nelt Grupe u Hrvatskoj i Sloveniji, kroz osnivanje kompanije Nelt Europe.

“Izlazak na tržište Europske Unije za kompaniju Nelt je prirodan proces razvoja. Nelt Europe će biti polazna točka u širenju mreže Neltovih kompanija širom Europe. Razvoj naših poslova za Hrvatsku i Sloveniju preuzela je Milena Vušak. Radi se o profesionalnoj menadžerici s velikim iskustvom u FMCG industriji. Milena Vušak je preuzela razvoj našeg poslovanja za Hrvatsku i Sloveniju s ambicioznim planovima za razvoj i distribuciju Nelt brendova na tim tržištima”, naveo je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt grupe. Jelić je dodao da usprkos činjenici da je i protekla godina bila izuzetno zahtjevna, Nelt Grupa je uspjela u potpunosti prilagoditi svoje poslovanje situaciji i održati svoj lanac opskrbe bez prekida na svim tržištima. Nastavljen je održivi rast i zaposlenost te kontinuitet ulaganja u infrastrukturu koja su u ovoj godini iznosila više od 7 milijuna eura.

Zahvaljujući investiciji od dva milijuna eura, Nelt Grupa je povećala kapacitete svog Intermodalnog željezničkog terminala u Dobanovcima koji je, kako ističu čelnici Nelt grupe, odličnom lokacijom, efikasnim poslovanje i tehnološkim inovacijama potvrdio status logističkog huba Zapadnog Balkana.

Što se tiče razvojne strategije kompanije i njene dugoročne poslovne održivosti, čelnici Nelt grupe ističu kako se ona bazira na investicijama koje su za 2022. godinu planirane u iznosu od 19 milijuna eura, na daljnjem razvoju Nelt brendova te na izlasku na nova tržišta u Europskoj uniji. Nelt Grupa surađuje s više od 80 principala i 26.000 kupaca na 55.000 prodajnih mjesta.

Članice Nelt Grupe su: Nelt Co, Nelt BiH, Neregelia, Nelt ST, Montenomax C&L, Javna skladišta Srbija, Nelt Angola, Nelt Zambija, Nelt Mozambik, Nelt Albanija i Nelt KS. Članice šireg holdinga su i Neoplanta, Baby food factory, Banim reklame i Čenej Agrar. U 18 kompanija na 12 tržišta u Jugoistočnoj Europi i Africi zaposleno je 4000 radnika.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...