Nakon nekoliko mjeseci špekulacija, Google je napokon objavio da će najnovija verzija njegovog operacijskog sustava Android nositi ime KitKat, po jednoj od najpopularnijih čokoladica tvrtke Nestlé, izvijestili su iz švicarske prehrambene tvrtke.

Ranije se nagađalo da će nova verzija Androida biti nazvana Key Lime Pie, pa je dogovor između najpopularnije svjetske mobilne platforme i najveće svjetske prehrambene industrije da slovo K bude posvećeno KitKatu iznenadio sve tehno-stručnjake.

Ovo je nastavak Googleove prakse prema kojoj od 2009. godine svaku novu verziju Androida naziva prema slasticama i to po abecednom redu. Tako su ranije verzije ovog operacijskog sustava nosile imena: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich i Jelly Bean.

“Nismo mogli zamisliti bolje ime za naš Android K od ukusne čokoladice koja je omiljena među članovima našeg tima još od prvih dana Androida”, izjavio je prilikom objave ove vijesti Marc Vanlerberghe, direktor marketinga Androida.

KitKat je jedan od deset najbrže rastućih brendova robe široke potrošnje na društvenim mrežama u smislu broja fanova i samog angažmana, podsjetio je Patrice Bula, glavni izvršni direktor za strateško upravljanje poslovnim jedinicama i marketingom tvrtke Nestlé.

“Zato smo iznimno uzbuđeni zbog partnerstva s najpopularnijom mobilnom platformom na svijetu, koje će nam pomoći da okupimo još veću bazu KitKat fanova koji uživaju u ovoj omiljenoj čokoladici”, dodao je.

Kako bi promovirali ovu suradnju i novi Android KitKat, Nestlé će isporučiti više od 50 milijuna čokoladica KitKat s Android maskotom na tržišta 19 zemalja, među kojima su i Australija, Brazil, Njemačka, Japan, Rusija, Velika Britanija te Sjedinjene Američke Države.

Potrošači će imati priliku sudjelovati i u nagradnoj igri na web stranici u kojoj će moći osvojiti brojne nagrade, uključujući i tablete Google Nexus 7, iznose za kupnju u Google Playu te ograničeni broj KitKat čokoladica u obliku Android robota.