Nadzorni odbor Podravke potvrdio je revidirane financijske izvještaje za 2021. godinu i prihvatio prijedlog uprave o isplati dividende od 13 kuna po dionici, izvijestila je kompanija.

“Grupa Podravka u izazovnoj 2021. godini ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 4,6 milijardi kuna te neto dobit od 309,2 milijuna kuna. U odnosu na godinu prije, prihodi od prodaje rasli su 2,8 posto, a dobit 24,2 posto. Uz nastavak organskog rasta, snažan rast dobiti omogućili su daljnja racionalizacija poslovanja i kontrola operativnih troškova”, izvijestili su iz kompanije.

Prihodi od prodaje rasli su u oba poslovna segmenata Grupe – prehrani i farmaceutici što je omogućilo rast predviđene isplate dividende te je Nadzorni odbor prihvatio prijedlog uprave o dividendi od 13 kuna po dionici, četiri kune više nego lani. Konačnu odluku o isplati dividende donijet će skupština koja bi se trebala održati 14. lipnja.

Ako skupština potvrdi isplatu, dividenda će biti isplaćena svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 14. srpnja, a datum isplate je 12. kolovoza ove godine.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!