idea-london-beograd-midiOtvaranje novog supermarketa u centru Beograda, popularnom raskršću “kod Londona” već na prvi pogled je pun pogodak i dobitna kombinacija u pogledu prometa i zarade za Agrokor, odnosno tvrtku Idea Srbija.

Ulica kralja Milana, koja je bila zatvorena od Terazija do Slavije, bila je mjesto susreta generacija koje su se pridružile IDEA festivalu “London u Beogradu“ i uživale u zabavi, muzičkom programu, kao i drugim zabavnim sadržajima.

Ovaj objekt, na samom najprometnijem raskrižju, u zgradi Privredne komore Beograda nalazi se na zaista dobrom mjestu, premda se postavljalo pitanje dali je ta lokacija sretan odabir zbog otežane opskrbe i velikih kamiona koji sada imaju mali manevarski prostor.

Bilo je i stopiranja radova, ali se ipak sve za završilo povoljno za supermarket. Lokal, a to je već duga priča, nije vlasništvo Privredne komore Beograda nego Tvornice za proizvodnju alkoholnih pića Rubin u Kruševcu. Ovo poduzeće je u privatizaciji kupio kontroverzni biznismen Predrag Ranković, a lokal je u međuvremenu mijenjao namjene, pa je bio i kockarnica i vinski podrum. Nekada je na tome mjestu bila kultna beogradska kava na London, koja je sada postala samoposluga. Mjesečni najam za ovu lokaciju Idee, kako kažu nepotvrđeni izvori, stoji na desetine tisuća eura.

Ako se i postavljalo pitanje isplativosti, sada ga više nema. Lokacija je skoro savršena jer je nevjerojatna za glavni grad. Sačuvana je i poslovna filozofija Mercatora koji je nedaleko imao samoposlugu koja je također postala Idea, a prema kojoj u samom centru grada trebaju biti ekskluzivne prodavaonice, a u njima isto takve cijene.