pan-radler-packshotPan Radler Limun izvrsna je kombinacija Pan svijetlog lager piva (40%) i bezalkoholnog pića od limunovog soka (60%) s alkoholnim udjelom od 2%.

Po svojim funkcionalnim svojstvima Pan Radler Limun predstavlja savršen izbor za osvježenje u svakoj prilici – nakon sportskih aktivnosti, s prijateljima u kafiću ili za večernji izlazak.

Novitet u svojoj ponudi pivovara Carlsberg Croatia predstavila je u subotu navečer na glavnom gradskom trgu u Koprivnici, gdje su građani imali prilike kušati osvježavajući napitak.

Da je fino osvježenje svima dobro došlo potvrđuje i podatak da se tu večer popilo ukupno 2000 boca Pana Radler odnosno 1000 litara.

POVIJEST RADLERA
Radler je vrsta pića nastala kombinacijom piva i bezalkoholnog soka, a naziv mu je udomaćen u Njemačkoj i većem dijelu Europe. Tradicionalno se spravlja od mješavine različitih vrsta piva i sode od limuna ili limunade u omjeru 50-50 ili 40-60 u korist soka.  Radler na njemačkom znači biciklist, a raširena je priča prema kojoj je njemački ugostitelj Franz Kugler zaslužan za izum ovog pića još 1922. godine. Naime, Kugler je posjedovao gostionicu u kojoj je jednog lipanjskog dana ugostio veliki broj žednih biciklista. Navodno mu domišljatosti nije manjkalo pa je količinu piva, koja nije bila dovoljna za toliki broj ljudi, udvostručio dodavši limunadu. No, s obzirom da neki ističu kako je recept za ovu vrstu pića bio poznat još 1912. godine, identitet stvarnog izumitelja vjerojatno će zauvijek ostati tajna.