darija-vranesic-bender1Korisni savjeti o prehrani beba, mama i trudnica nalaze se u novom Ledo vodiču

Priprema za dolazak novog člana obitelji u roditeljski dom nije jednostavna, postoje brojne brige i pitanja, a ponajviše kad je riječ o zdravoj prehrani. Poznata hrvatska nutricionistica Darija Vranešić Bender u suradnji s Ledom pripremila je na jednom mjestu odgovore na sva pitanja vezana uz prehranu beba, mama i trudnica – Vodič kroz pravilnu prehranu, priopćeno je iz Leda.

Pritom ističu kako bi se ovaj vodič moglo nazvati pravom malom “biblijom” za trudnice, mame i novorođenčad te sve one koji u skoroj budućnosti planiraju imati djecu. Vodič kroz pravilnu prehranu sastavljen je od tri tematska dijela – trudnice, mame i bebe. Čitatelji mogu saznati koja se hrana preporučuje, koje namirnice je potrebno izbjegavati te kako najbolje kombinirati obroke tijekom dana i kroz tjedan.

“Iz osobnog iskustva poznato mi je da je teorija jedno, a praksa drugo, a to je posebno istinito kada je riječ o prehrani dojenčadi i male djece. Svako dijete je posebno, ima svoje rituale i preferencije te je stoga teško davati univerzalne savjete. Ipak, što roditelji više znaju, lakše mogu donijeti odluke i postaviti svoja pravila koja će zadati prvi temelj u formiranju prehrambenih navika novog mladog bića. Stoga pohvaljujem inicijativu hrvatske tvrtke Ledo koja pridonosi edukaciji populacije na ovaj način”, istaknula je Darija Vranešić Bender.

Uz korisne savjete nutricionistice Vodič donosi i mnoštvo zanimljivih i ukusnih recepata koji prate sva pravila zdrave prehrane za mame, bebe i trudnice.

Tako možete doznati zašto je folna kiselina važna u vrijeme trudnoće, kakva jela je potrebno pripremati za dohranu vaših mališana, u kojim namirnicama se nalaze važni minerali i vitamini koji su bitni u vrijeme dojenja te kako uz pomoć tjednih jelovnika i slasnih recepata balansirati prehranu.