Trgovački sud u Zagrebu, stalna služba u Sisku, objavio je prvostupanjsku presudu kojom se odbijaju tužbeni zahtjevi Ante Perkovića i Ivana Perkovića protiv Badela 1862 d.d. u kojima su tražili poništenje Odluka Glavne skupštine Badela 1862 d.d. održane 20. kolovoza 2011. godine, izvijestili su iz tvrtke.

badel-1862Između ostalog, navedenom prvostupanjskom presudom odbijeni su tužbeni zahtjevi kojima su tražili poništenje odluke o povećanju temeljnog kapitala Društva dokapitalizacijom od strane Republike Hrvatske i Kapitalnog fonda kao i odluke kojom se potvrđuje odluka Glavne skupštine od 25. listopada 2010. godine o davanju suglasnosti Upravi i Nadzornom odboru za daljnje provođenje Plana restrukturiranja i Plana održivog razvoja iz svibnja 2010. godine.

Također, sud je odbio i zatraženo poništenje odluke kojom se potvrđuju odluke Glavne skupštine od 25. listopada 2010. godine o opozivu i imenovanju novih članova Nadzornog odbora Društva.

“Ovom presudom potvrđena je provedena dokapitalizacija Badela 1862 d.d. i uspostavljena pravna sigurnost funkcioniranja Društva”, poručuju iz Badela 1862.