ante-todoric-efzg-predavanje-largeKatedra za trgovinu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirala je danas u Zagrebu znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem na temu “Trgovina kao pokretač razvoja srednje i jugoistočne Europe”.

Cilj skupa bio je istražiti ulogu trgovine u gospodarstvu zemlje te, temeljem razmjene iskustava i saznanja sa znanstvenicima i stručnjacima zemalja regije, identificirati moguća područja poboljšanja aktualne trgovinske situacije u regiji.

Uz brojne akademske stručnjake za ovaj sektor, na skupu je predavanje održao i Ante Todorić, izvršni potpredsjednik Agrokora za Poslovnu grupu Maloprodaja, koji je tom prigodom govorio o trendovima u maloprodajnom sektoru i prehrambenoj industriji.

Na skupu se kroz brojne prezentacije moglo također doznati i kakva je međuovisnost trgovine i gospodarskog razvoja država srednje i jugoistočne Europe.

Govorilo se i o specifičnostima trendova u trgovini u ovim regijama, prilikama i prijetnjama te smjerovima internacionalizacije/regionalizacije maloprodaje te s tim povezanim trendovima koncentracije maloprodaje, kao i o promjenama ponašanja potrošača, e-trgovini, tehnološkim inovacijama i drugim temama.