Operativno vođenje istraživanja GemiusAudience od Valicona preuzima regionalni Gemiusov ured u Zagrebu, a Valicon ostaje dobavljač strukturalnih podataka, izvijestili su iz Valicona.

U posljednjih sedam godina gemiusAudience istraživanje etabliralo se kao jedino mjerodavno istraživanje mjerenja internetskih medija te je postalo standard za online audit u Hrvatskoj.

GemiusAudience istraživanje u Hrvatskoj počelo je 2006. godine kada je Valicon, jedna od vodećih tvrtki za tržišno savjetovanje i istraživanje u regiji, predstavio tržištu ovo popularno istraživanje u partnerstvu s poljskom tvrtkom Gemius S.A.

Tijekom ovih godina, Valicon je uspješno pozicionirao istraživanje i postavio ga standardom na tržištu, a Gemius je otvorio svoje urede u regiji i ponudio tržištu široku paletu dodatnih istraživanja i tehnologija.

U gemiusAudience istraživanju danas sudjeluje preko 150 hrvatskih internetskih izdavača i medija. Istovremeno, sve relevantne medijske agencije prilikom izrade medijskih planova, kao osnovni alat za analizu posjećenosti stranica i socio-demografskih podataka, koriste gemiusExplorer aplikaciju koja na mjesečnoj bazi prikazuje cjelokupne rezultate gemiusAudience istraživanja.

Nakon dugogodišnje suradnje u kojoj je Gemius bio primarno tehnički izvođač istraživanja, a Valicon ekskluzivni prodajni i marketinški partner odgovoran za komercijalizaciju, zbog novih strateški planova i ciljeva obaju tvrtki, spomenute tvrtke modificirat će svoje uloge u implementaciji istraživanja.

Počevši od 2013. godine, operativno vođenje gemiusAudience projekta koje uključuje sve prodajne i marketinške aktivnosti, od Valicona preuzima Gemiusov regionalni ured u Zagrebu.

Iako vođenje projekta gemiusAudience prelazi u nadležnost Gemiusa, suradnja ove dvije partnerske tvrtke se nastavlja: Valicon će ostati ekskluzivni dobavljač socio-demografske strukturalne studije koja je sastavni i ključni dio gemiusAudience metodologije.

“U 2013. godini gemiusAudience potvrdit će svoj status ‘valute’ za online medije i za tržište online display oglašavanja. U planu je implementacija mjerenja mobilnih web stranica, dnevna objava osnovnih javno dostupnih podataka, posebno mjerenje za video sadržaje, kao i kontinuirano poboljšane postojećih osnovnih funkcionalnosti i kvalitete podataka”, ističe se u priopćenju.