U Hrvatskoj gospodarskoj komori danas je održan B2B sastanak pod nazivom “Hrvatska kao nabavno tržište za Tesco” na kojem su predstavnici ovog globalnog maloprodajnog lanca i hrvatskih tvrtki pokušali dogovoriti modele suradnje, izvijestili su iz HGK.

Na sastanku je sudjelovalo 20 hrvatskih tvrtki koje bi željele plasirati svoje proizvode na police britanskog Tesca, trećeg po veličini trgovačkog lanca u svijetu.

“Izuzetno smo zadovoljni održanim sastancima i već smo donijeli odluku o suradnji s nekim hrvatskim tvrtkama”, poručili su iz Tesca nakon sastanaka.

Inače, predstavnici britanskog lanca jesenas su se izravno obratili Hrvatskoj gospodarskoj komori te izrazili želju da se upoznaju s hrvatskim tržištem, odnosno s potencijalnim dobavljačima odabranih neprehrambenih proizvoda široke potrošnje koje ovaj lanac, na policama svojih trgovina diljem Europe i svijeta, standardno nudi potrošačima.

Zvonko Fišer, direktor tvrtke Mar-Mar, vodećeg proizvođača školskih bilježnica u regiji, nakon sastanka je izjavio kako je razgovor bio i više nego konkretan i jezgrovit te su već dogovorili i posjet Tesca svom štandu na vodećem međunarodnom sajmu za papir, uredski materijal i tiskanice “Paperworld” koji se potkraj siječnja održava u Frankfurtu.

I Nevenka Pelko, direktorica prodaje, marketinga i poslovnog razvoja tvrtke Inkerpor, koja se bavi proizvodnjom porculana i ove godine obilježava 60. obljetnicu postojanja, zadovoljna je razgovorima. “Tesco će inzistirati na niskim cijenama, ali svu smo proizvodnju iz Španjolske napokon vratili u Hrvatsku, tako da vjerujemo kako raspolažemo kapacitetima i za povećanu proizvodnju”, rekla je.

Iz HGK ističu kako je riječ samo o prvom u nizu planiranih susreta na kojima bi se poslovna suradnja mogla i proširiti, što bi moglo značiti da postoje izgledi kako će se na nekom budućem popisu naći i hrvatske prehrambene tvrtke.