Gornji grad ili Gradec povijesna je jezgra Zagreba i ujedno popularna turistička atrakcija, ali i dom pojedinim stanovnicima grada Zagreba. Znajući kako je važno imati svoju trgovinu-susjeda, maloprodajni lanac Studenac krajem prosinca otvorio je svoju prvu prodavaonicu u tom živopisnom zagrebačkom kvartu, priopćili su iz ovog trgovačkog lanca.

Lokacija prodavaonice Studenca nalazi se u Ćirilometodskoj, ulici koju krase građevine od povijesnog i kulturnog značaja. Među njima se ističu Grkokatoličko sjemenište, Palača Raffay-Plavšić, u kojoj je smješten Hrvatski muzej naivne umjetnosti, te Stara gradska vijećnica, kompleks od tri različite povijesne građevine.

Osim zanimljive povijesti i živopisne arhitekture, Gornji grad već godinama predstavlja jednu od ključnih točaka zagrebačkog društvenog života. Uz bogati cjelogodišnji kulturni i zabavni program, ove poznate ulice svakog prosinca zablistaju pod stotinama lampica povodom, već daleko poznatog, Adventa u Zagrebu. Ljepota dekoracija postavljenih u staroj zagrebačkoj jezgri prepoznata je od strane Zagrepčana, ali i mnogobrojnih turista koji se iz godine u godinu dolaze diviti ovoj originalnoj božićnoj čaroliji.

Bilo da su na Gornjem gradu turistički, u romantičnom istraživanju intrigantnih i zanimljivih uličica, poslovno ili ako pak taj kvart nazivaju svojim domom, sada kupci imaju još jednog susjeda, i to onoga koji ima ‘i sitno i bitno’. Naime, Studenac prepoznaje važnost Gornjeg grada za Zagrepčane, ali i općenito važnost svog formata za građane diljem hrvatske metropole i zato se prigodnim asortimanom i bogatom TO GO ponudom idealno uklapa u potrebe urbane sredine.

Također, daljnjim otvaranjem svojih organskih, ali i preuređenjem te rebrandingom poslovnica preuzete Lonie, koji će biti dovršeni do kraja prvog kvartala sljedeće godine, kompanija nastavlja jačati svoj položaj u Zagrebu.

Studenac je otvaranjem prodavaonice još jednom pokazao kako spretno koristi prednosti svojih malih formata koji objedinjuju pozicioniranje na ključnim lokacijama i pažljivo osmišljenu ponudu na korak do kupaca. Također, za još bolje iskustvo kupnje tu je i besplatna aplikacija ‘Moj Studenac’, dostupna za Android i iOS, koja kupcima donosi veću vrijednost za njihovu vjernost, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.