Otvorene prijave za novinarsku nagradu SAP ICT Journalist Prize Božo Težak

Zainteresirani novinari i urednici svoje radove mogu prijaviti u dvije kategorije: nagrada za najbolji novinarski uradak i nagrada za najbolji urednički uradak, dok se nagrada za ICT novinara ili ICT novinarku godine dodjeljuje glasovanjem članova Hrvatskog novinarskog društva

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) u suradnji s glavnim partnerom, tvrtkom SAP, otvorio je prijave za ovogodišnju, osamnaestu po redu novinarsku nagradu “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak”. Zaprimanje prijava traje od 4. ožujka do 15. travnja 2019. godine.

Zainteresirani novinari i urednici svoje radove mogu prijaviti u dvije kategorije: nagrada za najbolji novinarski uradak i nagrada za najbolji urednički uradak, dok se nagrada za ICT novinara ili ICT novinarku godine dodjeljuje glasovanjem članova Hrvatskog novinarskog društva. Novinari koji žele prijaviti svoje radove – mogu, ali i ne moraju biti članovi HND-a, a prihvaćaju se radovi objavljeni u svim medijima: tisak, radio, televizija i internet.
Također, novinari radove mogu prijaviti samostalno, a može ih prijaviti i redakcija. Svaki novinar može prijaviti najviše tri rada. Radovi se prijavljuju na internetskoj stranici sapmag.com.hr/sapbozotezak, u nekom od sljedećih formata: pdf, audio, video. Veličina radova je ograničena na 200MB.

“Iznimno me veseli što SAP i ove godine podržava izbor najboljih novinarskih i uredničkih radova. Odavanje priznanja kvalitetnom novinarstvu koje prati teme od značaja za tehnološku i poslovnu zajednicu doprinosi konkurentnosti domaćih tvrtki i daljnjoj digitalnoj transformaciji gospodarstva”, kazala je Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o.

O najboljim uredničkim i novinarskim radovima odlučit će žiri okupljen prema pravilniku nagrade, a odluka o nagradi informatički novinar godine donosi se na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Nagrada “SAP ICT Journalist Prize Božo” novčanog je karaktera, a dodjeljuje se po jednom laureatu za svaku kategoriju. Dodjela nagrada kao i proglašenje najboljeg ICT novinara ili ICT novinarke godine održat će se 6. lipnja u sklopu konferencije SAP NOW Zagreb 2019.