U periodu siječanj – prosinac 2019. godine kategorija rajčice zabilježila je rast količinske prodaje. Pritom 86% količinske prodaje nosi pasirana rajčica, dok sjeckana i koncentrati nose 8% odnosno 6% ukupne količinske prodaje.

Kategorija uključuje sve proizvode koji se sastoje od rajčica koje su izmiješane (ili pasirane) te tvore smjesu/pire koja se obično dodaje jelima. Uključeni su i proizvodi s dodatkom npr. luka, bijeloga luka, origana itd. Obično su pakirani u tube, limenke, staklenke i karton. Ova kategorija ne uključuje kečape, umake na bazi rajčice i konzervirane rajčice.

U periodu siječanj – prosinac 2019. godine kategorija rajčice zabilježila je rast količinske prodaje. Pritom 86% količinske prodaje nosi pasirana rajčica, dok sjeckana i koncentrati zauzimaju 8% odnosno 6% ukupne količinske prodaje. Promatrajući aspekt mjesta prodaje 69% pripada modernim formatima (hipermarketima i supermarketima), a 31% količinske prodaje ostvaruje se u tradicionalnim formatima (trgovine mješovitom robom). U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2019. godine, promatrajući količinsku prodaju, vodeća tri brenda nose 41% ukupne prodaje rajčice, a oni su abecednim redom: Cirio, Mutti i Podravka.