dani-kuhinja-martina-zlacki-blacaNajveći interes posjetitelja pobudili su kuhinja Brada Pitta, te kuhinja od milijun kuna, ali i delicije Šime Vučetića iz Falkensteiner Hotela & spa Iadera, člana hrvatske kulinarske reprezentacije koja je na kulinarskoj Olimpijadi u Essenu osvojila broncu

Manifestacija Dani kuhinja je širom otvorila svoja vrata svim ljubiteljima kuhinja i pratećeg kuhinjskog pribora čime je nastavljena tradicija predstavljanja svježih ideja i rješenja u uređenju kuhinjskog prostora.

U Westgate Shopping City centru sve do nedjelje, 21. listopada, posjetitelje očekuje široka ponuda kuhinjskog namještaja, bijele tehnike, kućanskih aparata i posuđa te raznih zanimljivosti koje upotpunjuju svaki dom.

Projekt Dani kuhinja se ove godine održava po drugi put sa željom da se na potpuno jedinstven i interaktivan način javnosti predstave ideje o uređenju i opremanju kuhinje.

Dani kuhinja su i ove godine uspjeli okupiti renomirane tvrtke koje se bave projektiranjem, proizvodnjom i prodajom kuhinjske opreme: InArt, In Color, Whirlpool, Bosch, Lesnina, Möbelix, Svea, Javorović, Kovinoplastika, Henkel, Exspressa duo, Serena, Fruk namještaj, Dekris usluge, Conty Plus, Mercator, Egle te Prva stambena štedionica.

“Zadržali smo osnovni koncept, a to je da posjetitelji u ugodnom lifestyle okruženju Westgate centra mogu na jednom mjestu razgledati i dobiti potrebne ideje i informacije za uređenje gotovo najvažnijeg dijela doma, kuhinje. Light motiv ovogodišnjih Dana kuhinja je kuhanje, ono što većina nas radi svakoga dana. Zato su i glavne okosnice zabavnog programa kulinarske prezentacije i degustacije pod kuharskom palicom CroChefa Tomislava Špičeka”, izjavila je Martina Zlački Blaća iz tvrtke Medijski pravac, organizatora manifestacije.

Posebna zanimljivost ovogodišnjih Dana kuhinja je izlaganje kuhinje Brada Pitta. Kuhinju OLA20 tvrtke Snaidero, koju ju kupio poznati glumac Brad Pitt i smjestio ju u svoj dom u Los Angelesu, na Danima kuhinja izlaže salon namještaja InArt. Cijena kuhinje bez aparata iznosi 40.000,00 kn na više, ovisno o dimenzijama i komponentama.

Poznati glumac Brad Pitt je o kuhinji za tvrtku Snaidero rekao: “Posljednja stvar koju sam kupio za svoju kuću u Los Angelesu bila je kuhinja OLA20 jer volim moderne i jednostavne linije namještaja. Pored tehničkih inovacija bitna mi je i estetika kuhinje te njezina otvorenost koja svima nama omogućava neometano kretanje kroz prostor. Djeca, Angelina i ja jednostavno volimo provoditi vrijeme u kuhinji. Za nas je kuhinja srce našeg doma. Dok netko od nas uživa u hrani, netko drugi sluša glazbu, netko crta, a netko uživa u voćnim sokovima.”

Na Danima kuhinja svi posjetitelji mogu razgledati i kuhinju od vrtoglavih milijun kuna. Riječ je o hrvatskom proizvodu tvrtke Interijer Color iz Lekenika koji se sastoji od dva odvojiva dijela: prostora za pripremanje hrane i prostora za njezino posluživanje. Kuhinja je teška 3,5 tone i satkana je od najboljih materijala poput kamena, stakla i aluminija.

Na prvom danu manifestacije posjetitelje su zainteresirale i delicije koje je pripremio kuhar Šime Vučetić iz Falkensteiner hotel & spa Iadera, poznatog po svojoj sjajnoj gastronomskoj ponudi.

Šime je član hrvatskog kulinarskog saveza i upravo se vratio sa svjetske kulinarske Olimpijade s brončanom medaljom. Okupljeni novinari su imali prigodu prvi kušati neka od nagrađenih jela, kao što su tuna u omotu od sezama na raguu od povrća, grdobin uz pire od mrkve i đumbira, brancin s rižotom od bosiljka te mesni file s hrustom od suhih šljiva uz pire od celera.

Za slatki dio otvorenja Dana kuhinja bila je zadužena Ana Marcelić iz Fancy cakea koja je uz tortu u maštovitoj “kuhinjskoj” izvedbi oduševila sve prisutne.

Na Danima kuhinja, uz slobodan ulaz, posjetitelji su u prilici uživati u pregledu najmodernijeg kuhinjskog namještaja, bijele tehnike i ostalih dodataka za opremanje kuhinjskih interijera.

Svi posjetitelji mogu pronaći ideju za kuhinju iz snova i iskoristiti priliku za povoljniju kupnju. U zabavnom programu aktualne su kulinarske prezentacije i degustacije uz darove sponzora.