Nakon stanke duže od godinu dana, na objektu Kappa centra u Osijeku opet se radi punom parom, a na gradilištu se nalazi 80-ak radnika.

Radovi su intenzivirani jer je Osijek-Koteks postavio novi konkretan cilj, a to je tehnički pregled koji je i odrađen prije nekoliko dana. Otvaranje objekta može se očekivati početkom 2013. godine, poručuju iz Osijek-Koteksa.

Kako doznaje Glas Slavonije od Klaudije Lijić Franc, voditeljice gradilišta, objekt je u visokom stupnju završenosti čekao nastavak radova, a radi se tek na instalacijama i sitnijim detaljima.

“Objekt se sastoji od dvije diletacije, podzemne garaže na dvije razine s 250 mjesta, a na drugoj diletaciji nalazi se stambeni i poslovni toranj s trgovačkim centrom. Trgovački centar smješten je između etaža -2 do drugog kata i predviđen je velik broj lokala različite namjene, od ureda, poslovnih prostora, kafića i restorana”, objašnjava Liju Franc.

Inače, Kappa je vrlo važan objekt za ovaj dio grada, osim što će ponuditi jedinstveni kombinaciju stanovanja, kupnje i uredske djelatnosti u jednom objektu, nudi i 250 mjesta u podzemnoj garaži, od čega će 70 posto biti na raspolaganju svim građanima.

S obzirom na to da se nalazi u samom središtu Osijeka, objekt je sjajno povezan, pješaci u Kappa centar mogu ući doslovce sa svih strana, a pristup garaži je na zapadnoj strani objekta.

Pogled na dva tornja blizanca Kappa centra posebno je atraktivan s južne strane, gdje se nalazi ozelenjena kosina s fontanom i mjestom predviđenim za terasu ugostiteljskog objekta.

Zanimljiv detalj je i most između dva tornja u koji će se na dva kata smjestiti uredi. Tunel će služiti i za evakuaciju ako dođe do bilo kakve opasnosti. Iako se o budućim stanarima objekta još ne priča konkretno, očekuje se useljavanje osiguravajuće kuće, drogerije, salona namještaja, trgovine mješovite robe i raznih manjih butika. (Glas Slavonije)