PwC srednje i istočne Europe (PwC CEE), društvo za intelektualne usluge, objavilo je izbor Nick Kósa na mjesto novog glavnog izvršnog direktora , na  četverogodišnji mandat, koji započinje 1. srpnja 2018. godine.

Nick Kós je trenutačno glavni partner u PwC-u u Mađarskoj, a ranije je obnašao neke od vodećih funkcija u regiji. Sudjelovao je u pružanju usluga nekima od vodećih klijenata društva u Mađarskoj te srednjoj i istočnoj Europi, kao što su NOKIA Grupa, MOL i Diageo.

Nick će na vodećoj poziciji zamijeniti trenutačnu glavnu izvršnu direktoricu Olgu Grygier-Siddons, koja odlazi s mjesta glavne izvršne direktorice istekom svoga tekućeg četverogodišnjeg mandata, 30. lipnja 2018. godine.

Nick Kós je izjavio: „Počašćen sam što sam izabran na mjesto glavnog izvršnog direktora društva PwC za jugoistočnu Europu. Ovo je uzbudljivo vrijeme za PwC u srednjoj i istočnoj Europi i bit će mi čast predvoditi više od 10.000 ljudi u zajedničkom nastojanju da naša tvrtka bude sve jača i jača.

„I dalje ću biti usredotočen na pružanje našim klijentima onog najboljeg od PwC-a te ću nastaviti ulagati u naše ljude, vještine i tehnologiju – sve to je ključno za naš budući uspjeh. Od presudne je važnosti pomagati našim klijentima odgovoriti na izazove i mogućnosti u uvjetima trenutačne tržišne klime pružajući im pristup vrlo kvalitetnim timovima i uslugama. Veselim se suradnji s našim partnerima diljem regije na maksimizaciji naših odnosa s klijentima te nastavku stvaranja vrijednosti za naše klijente i širi krug dionika.

Želim zahvaliti Olgi na njezinoj predanosti i posvećenosti tijekom protekle četiri godine. Radujem se što mogu nastaviti graditi na njezinim iskustvima, odnosima i postignućima.“

Olga Grygier-Siddons izjavila je: „Bila mi je čast biti glavna izvršna direktorica društva PwC u srednjoj i istočnoj Europi. Osobito sam ponosna na sve ono što zajednički činimo s našim klijentima i dionicima kako bismo svoje zemlje i regiju srednje i istočne Europe učinili konkurentnijima i istaknutijima u svjetskom gospodarstvu.

Čestitam Nicku Kósu s kojim ću blisko surađivati kako bismo osigurali uspješnu tranziciju u njegov mandat voditelja našeg regionalnog poslovanja.

Želim toplo zahvaliti našim klijentima na suradnji te svim našim ljudima diljem regije na njihovom predanom radu na izgradnji povjerenja, rješavanju važnih problema i uvođenju stvarnih promjena u društvima u kojima poslujemo.“

O Nicku Kósu:
Nick Kós ima 49 godina i irsko-mađarskog je podrijetla. Trenutačno je PwC-ov glavni partner za Mađarsku. U PwC-u je već 27 godina, od čega je već 24 godine u regiji srednje i istočne Europe, a 18 je godina proveo kao partner za reviziju i računovodstveno savjetovanje.

Prethodno je bio vodećim pozicijama voditelja revizije i računovodstvenog savjetovanja za Zapadnu regiju PwC-a, voditelja revizije i računovodstvenog savjetovanja za usluge u potrošačkom sektoru i sektoru industrijske proizvode u Poljskoj te voditelja revizije i računovodstvenog savjetovanja za Rusiju i Istočnu regiju PwC-a. Sudjelovao je u pružanju usluga nekima od najvažnijih klijenata tvrtke u Mađarskoj te srednjoj i istočnoj Europi, kao što su NOKIA Grupa, MOL i Diageo.