U skladu sa strategijom da tvrtkama iz uslužnih djelatnosti, posebno iz HoReCA segmenta, omogući kompletnu ponudu i podršku vezano uz rješenja za plaćanje, Payten je preuzeo 76 posto udjela u tvrtci Integrirani poslovni sustavi koja djeluje u Hrvatskoj te razvija poslovanje u Bosni i Hercegovini pod brandom Remaris.

Remaris je u Hrvatskoj lider u pružanju cjelovitih softverskih rješenja za upravljanje poslovanjem i blagajnama u području ugostiteljstva. Prvi je u Hrvatskoj uveo SaaS poslovni model naplate te vođenje ugostiteljskog objekta u Cloudu. Njegova rješenja svakodnevno se koriste na više od 3.000 lokacija diljem Hrvatske.

Upravu Remarisa čine dva člana: Hrvoje Habjanec, dosadašnji direktor tvrtke te Damir Čaušević, koji će u ovu funkciju i dalje biti član uprave tvrtke Monri, članice Payten Grupe.

“Misija Remarisa je donijeti inovacije na tržište blagajni za ugostiteljstvo. Zadovoljstvo nam je, ali i priznanje dobrog rada, da je Payten prepoznao potencijal Remarisa za daljnji rast. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama zauzeti vodeću poziciju i olakšati poslovanje poduzetnicima u području ugostiteljstva u brojnim zemljama u kojima Payten posluje”, istaknuo je Hrvoje Habjanec, član uprave Remarisa.

Da je strategija Paytena širiti se i globalno nuditi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja za niz uslužnih grana, posebno za tvrtke iz HoReCa segmenta, potvrdio je Ivan Bušić, član uprave Payten Hrvatska. Doda je kako mu je drago što je Remaris postao dijelom Paytena.

“Ugostiteljima želimo omogućiti da cjelokupnu brigu o svim rješenjima za plaćanje mogu prepustiti nama. Oni se tako mogu bolje posvetiti svome primarnom poslu, a mi im nudimo cijeli eko sustav rješenja za plaćanje kao podršku njihovom poslovanju”, napomenuo je Damir Čaušević, član uprave tvrtki Remaris i Monri.

Kompanija Payten, članica Asseco Grupe, jednog od 10 vodećih proizvođača softverske opreme u Europi, u posljednjih 18 mjeseci značajno je proširila svoje poslovanje akvizicijom niza tvrtki usmjerenih na razvoj i prodaju inovativnih tehnoloških rješenja u području plaćanja u Europi i šire.

Tako su se, pored Remarisa, Paytenu pridružile i tvrtke Sonet, koji posluje u Slovačkoj i Češkoj i nudi usluge u području tehnologije plaćanja, uključujući i softver za platne terminale (POS), zatim Mobven, vodeća kompanija u Turskoj za razvoj rješenja u području tehnologije mobilnog plaćanja, Monri, koja posluje u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te je specijalizirana za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sustava WebPay i Bassilichi CEE, tvrtke koja nudi usluge vezane uz POS i bankomate u Srbiji i BiH. U ožujku prošle godine Payten je postao vlasnik i tvrtke Necomplus, španjolske multinacionalne kompanije koja pored Španjolske posluje i u Portugalu, Andori, Kolumbiji, Peruu i Dominikanskoj Republici te ima više od 25 godina iskustva u korisničkim rješenjima u području plaćanja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!