Nastavljajući strategiju širenja, Payten je nedavno stekao 80% dionica kompanije Monri sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. Monri, osim na matičnom tržištu, djeluje i u Hrvatskoj i Srbiji, a specijaliziran je za distribuciju SinglePOS uređaja trgovcima, pružajući im jednako kao i bankama mogućnost korištenja WebPay sustava “Saas” eCommerce Payment Gatewaya te razvoj i prodaju naprednih rješenja za programsku opremu koja se rabi za elektronička plaćanja.

Piotr Jeleński, izvršni direktor Paytena, komentirao je kako tvrtka “ovim preuzimanjem osnažuje portfelj payment usluga iznimnim proizvodima i rješenjima kao što su nezavisna mreža POS-a SinglePOS, Internet Payment Gateway i POS switching te omogućuje trgovcima značajno poboljšanje iskustva s POS uređajima. Uvjeren sam da će pridruživanje Monrija, jednoga od vodećih omnichannel pružatelja payment usluga u jugoistočnoj Europi, potaknuti rast poslovanja Paytena u području elektroničkih plaćanja.”

“Bili smo skupina entuzijasta koji su prepoznali prilike na tržištu i nezasićene tržišne niše. Naš je uspjeh s vremenom privukao Payten, člana Grupe Asseco, koji se nesumnjivo nalazi među najboljih deset prodavača programske opreme u Europi. Za Monri ovo nije samo preuzimanje, već prepoznavanje našega truda, opravdanje kvalitete našega rada i najbolja moguća prilika za ubrzanje daljnjeg rasta i širenja na tržištu. Uvjereni smo da će novostvorena sinergija s Paytenom omogućiti nove poslovne pothvate i s vremenom ostvariti utjecaj na globalni ekosustav plaćanja”, istaknuo je Damir Čaušević, izvršni direktor Monrija.