dunja-skoko-poljak-vlatka-mejaski-bosnjak-i-mislav-blazicDonacijom od 256.701 kunu, prikupljenom putem American Express kartice sa srcem, kupljena je medicinska oprema za projekt “Praćenja djece s neurorizicima”

U godini obilježavanja 40 godina American Expressa u Hrvatskoj predstavnici PBZ Carda uručili su donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb, Kliničkog bolničkog centra “Sestre milosrdnice” u iznosu od 256.701,00 kuna, izvijestili su danas iz te kartičarske kuće.

Donirana sredstva namijenjena su Zavodu za dječju neurologiju za kupnju EEG sustava sa stanicom za pregled, analizu i ispis, koji će omogućiti Klinici kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Upravo povodom četrdesetog rođendana PBZ Card od početka 2012. godine za svoj humanitarni projekt “Činim dobro svaki dan” umjesto dosadašnjih 35 lipa, koliko je donirao za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena American Express kartica sa srcem, izdvaja 40 lipa, a bez ikakvog troška za korisnika kartice.

Donacija “Klaićevoj” dio je humanitarnog djelovanja PBZ Carda pod nazivom “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem koje PBZ Card pomaže projekt Ministarstva zdravlja RH “Praćenje djece s neurorizicima”.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su ugledni uzvanici: Vlatka Mejaški Bošnjak, voditeljica Zavoda za dječju neurologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb, Dunja Skoko-Poljak, koordinatorica projekta “Praćenje djece s neurorizicima”, predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić i drugi.

“Zavod za dječju neurologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb sudjeluje u projektu praćenja djece s neurorizicima kao Referentni centar Ministarstva zdravlja za praćenje rasta i razvoja djece predškolske dobi u Republici Hrvatskoj. Zavod zbrinjava visoko neurorizičnu novorođenčad iz svih rodilišta grada Zagreba, kao i djecu s težim neurorazvojnim poremećajima iz cijele Hrvatske, uključujući i djecu s terapijski tvrdokornim konvulzijama novorođenčadi i epilepsijom dječje dobi”, istaknula je voditeljica Zavoda Vlatka Mejaški Bošnjak.

Pojasnila je kako je donirani transportni EEG sustav (Nihon Kohden, Neurofax) opremljen video EEGom, koji uz standardni EEG omogućuje dugotrajno snimanje te kontinuirani monitoring moždane funkcije u novorođenčadi (aEEG).

EEG aparatom omogućit će se ponavljana i po potrebi dugotrajna snimanja EEG-a djece u Jedinici intenzivnog liječenja i drugim odjelima Klinike bez potrebe transporta djeteta u EEG laboratorij što je do sada otežavalo navedene dijagnostičke postupke.

“Time je ova vrijedna donacija PBZ Carda dala vrijedan doprinos dijagnostici i liječenju visoko neurorizične djece, najvulnerabilnije skupine novorođenčadi, a ujedno unaprijedila rad djelatnika Zavoda za dječju neurologiju na čemu zahvaljujemo voditeljima projekta PBZ Carda i Upravi PBZ Carda”, kazala je Mejaški Bošnjak.

Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, prilikom uručenja je izrazio nadu da će ova donacija i uređaj pružiti kvalitetniju zdravstvenu skrb i liječenje djece s neurorizicima iz grada Zagreba i Zagrebačke županije kao i iz drugih krajeva Hrvatske. “Inače, Klinika za dječje bolesti Zagreb je čak dvanaesta bolnica kojoj smo donirali sredstva u sklopu našeg pomaganja projektu ‘Praćenja djece s neurorizicima'”, naglasio je Blažić.