PepsiCo ostvario gotovo 2 milijarde dolara neto dobiti

PepsiCo je također povisio prognozu stope rasta prilagođene zarade za cijelu godinu sa 7 na 8 posto, a cijena dionice porasla je u srijedu na Wall Streetu za 2,7 posto, na 91,59 dolara

Proizvođač bezalkoholnih pića PepsiCo ostvario je u drugom ovogodišnjem tromjesečju neto dobit od gotovo 2 milijarde dolara, premašivši očekivanja analitičara, a povisio je i prognozu cjelogodišnje zarade.

Ta je kompanija u spomenutom razdoblju ostvarila 1,98 milijardi dolara neto dobiti ili 1,29 dolara po dionici, što je 2 posto manje nego u drugom tromjesečju lani. To je, međutim, više od očekivanja analitičara, koji su njezinu dobit procjenjivali na 1,23 dolara po dionici.

Istodobno, njezini prihodi porasli su 0,5 posto, na 16,89 milijardi dolara.

PepsiCo je također povisio prognozu stope rasta prilagođene zarade za cijelu godinu, i to sa 7 na 8 posto.

Cijena dionice porasla je u srijedu na Wall Streetu za 2,7 posto, na 91,59 dolara. Od početka godine, cijena njezine dionice na dobitku je 7,5 posto.

Inače, ranije ovog tjedna Coca-Cola je izvijestila o neto dobiti u drugom ovogodišnjem tromjesečju od 2,6 milijardi dolara ili 58 centi po dionici, što je pad za tri posto. (Banka.hr / Hina)

Prethodni članakDobit Facebooka skočila 138%, cijena dionice rekordna
Sljedeći članakNamazi: Nešto malo tanji sloj