Društvo Pevec d.d. u 2013. godini ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od gotovo 724 milijuna kuna, što je za 13,4% više nego godinu dana ranije, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.

Neto dobit za prošlu godinu iznosi gotovo 15 milijuna kuna, što predstavlja višestruki porast s obzirom da je u 2012. godini neto dobit iznosila oko šest milijuna kuna. Iz tvrtke navode da sve profitne marže tijekom 2013. godine bilježe rast pa je EBITDA s 1,1% porasla na 2,95%, dok je EBIT marža s 0,69% porasla na 2,10%.

Podsjećaju pritom kako je društvo Pevec d.d. tijekom 2013. godine nastavilo proces konsolidacije poslovanja, unapređenje poslovnih procesa i organizacije te razvoj informatičke strukture, što će se kontinuirano provoditi i tijekom ove godine.

Pevec je prošle godine otvorio dva nova prodajna centra, u Novom Zagrebu i Makarskoj, a broj zaposlenih povećan je za 79 djelatnika pa su lanjsku godinu zaključili s 956 zaposlenih. Valja dodati kako je već tijekom ove godine društvo otvorilo prodajni centar u Kaštel Sućurcu, a u svibnju Pevec otvara novi, četvrti prodajni centar u Zagrebu na istočnom ulazu Zagreb-Sesvete. To će biti ukupno 14. prodajni centar u Hrvatskoj, a broj zaposlenih premašit će tisuću.

“Iza nas je izazovna poslovna godina u kojoj smo unatoč padu kupovne moći i loše gospodarske situacije ostvarili dobar rezultat. On je, prije svega, posljedica iznimnog angažmana mojih suradnika koji su pokazali kako se zahvaljujući znanjima i sposobnostima nositi s izazovima tržišta. S druge strane, potrošači nam svakim danom poklanjaju povjerenje i iznova se vraćaju, čime dobivamo potvrdu da dobro radimo. Također, s našim poslovnim partnerima, dobavljačima roba i usluga, stvorili smo i stvaramo međusobno povjerenje na zdravim osnovama te zajednički kreiramo najbolji prepoznatljiv asortiman roba iz naše ponude. Rezultati za 2013. nas obvezuju da budemo još bolji, energičniji i kreativniji te tijekom ove godine zacrtane planove uspješno realiziramo”, izjavio je povodom objave poslovnih rezultata predsjednik Uprave Peveca Darko Šket.