Otvorenjem shopping centra i parka Supernova Zagreb, koje je najavljeno za svibanj ove godine, Supernova će povećati svoj utjecaj u Hrvatskoj, budući da već djeluje u Slavonskom Brodu, Karlovcu, Varaždinu, Sisku, Šibeniku i Zadru, izvijestili su iz ove tvrtke.

Supernova shopping centri su vođeni od strane austrijske grupacije m2 koja djeluje kao holding i pruža usluge u sektoru nekretnina. Osim u Hrvatskoj, Grupacija djeluje još u Austriji, Sloveniji i Srbiji, dok djelatnosti Supernove obuhvaćaju, između ostalog, razvoj projekata, vođenje izgradnje te vođenje centara.

Supernova u Hrvatskoj pojavila se 2008. godine kada je u Slavonskom Brodu otvoren prvi u nizu shopping centara ovog brenda, a godinu dana kasnije i prvi shopping park. Nakon toga su uslijedili shopping parkovi u Varaždinu, Sisku i Šibeniku, kombinacija shopping centra i shopping parka u Karlovcu te shopping centar u Zadru.

Supernova je, u više od šest godina svog postojanja u Hrvatskoj, zaposlila više od tisuću ljudi što ima poseban značaj u gradovima s visokom nezaposlenošću, ističu iz tvrtke.

Dodaju kako su upravo rast financijskog poslovanja, broj posjetitelja i pripadajuće nagrade najbolji pokazatelj uspjeha Supernove u Hrvatskoj. Za primjer, Shopping park Varaždin 2010. godine primio je ACROSS AWARD nagradu kojom je prepoznat kao jedan od pet najinovativnijih trgovačkih objekata u srednjoistočnoj i jugoistočnoj Europi, a u okviru projekta Najbolje u Hrvatskoj ocijenjen je kao vodeća županijska lokacija. Uz to, ističu da Supernova Zadar bilježi prosječnu mjesečnu posjećenost od gotovo pola milijuna ljudi.

Ponuda Supernove u Hrvatskoj broji više od sto pedeset trgovina i lokala u svim shopping centrima i shopping parkovima, s Intersparom kao primarnim trgovačkim lancem.

S obzirom na to da je za projekt Supernova Zagreb, u koji je uloženo 50 milijuna eura, planirano otvaranje 500 novih radnih mjesta te da je već 90 posto prostora zakupljeno, realno je očekivati nastavak pozitivnog trenda u Hrvatskoj, navode iz Supernove.