PIK Vrbovcu je u Ministarstvu poljoprivrede dodijeljeno priznanje za predanost u primjeni oznake “Meso hrvatskih farmi” i dugogodišnje sudjelovanje u projektu Hrvatske poljoprivredne agencije.

IMAG0496Prije nešto više od četiri godine PIK Vrbovec je bio prva mesna industrija koja je prepoznala vrijednost projekta “Meso hrvatskih farmi” i  potpisala Ugovor o dobrovoljnom označavanju svježeg svinjskog pakiranog mesa s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.

Dvije godine kasnije, potaknuti pozitivnim reakcijama potrošača, PIK Vrbovec potpisao je i Ugovor o dobrovoljnom označavanju svježeg junećeg mesa pa je danas ponosni nositelj oznake “Meso hrvatskih farmi” za svinjetinu, junetinu i mljeveno meso, a kojom  se potrošačima jamči domaće podrijetlo, uzgoj i prerada mesa pod robnom markom PIK.

“Sve navedeno, naravno, ne bi bilo moguće bez zadovoljavanja potrebnih visokih standarda, koje pred sve nas s pravom postavlja oznaka ‘Meso hrvatskih farmi’, a mi u PIK-u smo ih u mogućnosti u potpunosti zadovoljiti upravo zahvaljujući našem konceptu sljedivosti od polja do stola. Iz hrvatskog uzgoja godišnje dolazi preko 450.000 svinja i 40.000 junadi s više od 100 farmi rasprostranjenih diljem Hrvatske”, istakla je Vlasta Garašanin, direktorica Kontrole kvalitete, prilikom primanja priznanja.

Podsjetimo, tijekom proteklih nekoliko godina Agrokor koncern je u PIK Vrbovec uložio znatna sredstva kako bi podržao brojne investicije u novu, modernu tehnologiju za rasijecanje i pakiranje svježeg mesa te u najmoderniji pogon u ovom dijelu Europe.

PIK svježe pakirano meso garantira sljedivost u proizvodnji od polja do stola, koristeći  najviše svjetske tehnološke i higijenske standarde, dok je cijeli proces pod stalnim nadzorom stručnih osoba. Sigurnost i kvalitetu proizvoda dodatno jamči implementirani integrirani sustav upravljanja kvalitetom, okolišem, zdravljem i sigurnošću kao i zdravstvenom ispravnošću, a sukladno važećim međunarodnim standardima.

“Liderska pozicija na tržištu od nas traži vodstvo u svim segmentima, a tu prije svega mislim na vodstvo u visokom standardima, kvaliteti i povjerenju koje svakog dana iznova i bez greške želimo opravdati našim potrošačima. Upravo zato oznaka “Meso hrvatskih farmi” za nas je imperativ, a današnje priznanje nešto na što smo, kao prvi koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, posebno ponosni”, dodala je direktorica Marketinga Tihana Vujčić, zahvaljujući se na primljenom priznanju.

PIK Vrbovec, kao najveći nositelj oznake “Meso hrvatskih farmi” na hrvatskom tržištu crvenog mesa i društveno odgovorna kompanija, na ovaj način potiče razvoj domaćeg gospodarstva te slijedi svjetske trendove u zagovaranju kupovine lokalnih proizvoda, brinući o dobrobiti životinja na farmama, ali i vodeći računa o zaštiti i očuvanju okoliša.