negro-classicPionir d.o.o. Beograd – društvo za proizvodnju čokolade, bombona, deserata i peciva, jedan je od vodećih proizvođača konditorskih proizvoda na jugu Europe s tradicijom dugom 95 godina.

Proizvodni kapaciteti Pionira instalirani su u tvornicama u Subotici, Zemunu, Paraćinu i Prokuplju.

Nakon izvršene vlasničke transformacije 1998. godine, Pionir danas predstavlja moderan i suvremeno opremljen industrijski kompleks, s proizvodnim kapacitetom od 30.000 tona godišnje, širokim portfeljom proizvoda koje plasira kako na domaćem tržištu u Srbiji, tako i na inozemna tržišta.

Tvrtka nudi bogat asortiman koji obuhvaća 150 različitih proizvoda (tvrdih i punjenih bombona, gumenih bombona i karamela, čokolade i čokoladnih proizvoda, barova i proizvoda sličnih čokoladi, biskvita, medenjaka keksa i peciva), proizvedenih od najkvalitetnijih sirovina i sastojaka obogaćenih tradicijom i iskustvom te najsuvremenijom tehnologijom, što sve zajedno svrstava Pionir u vodeće europske proizvođače konditorskih proizvoda, ističu iz tvrtke.

Kao razloge uspješnog poslovanja i trajanja navode jasno postavljene ciljeve: zadovoljenje zahtjeva potrošača, ostvarenje partnerskog odnosa s kupcima i visoka razina kvalitete proizvoda.

Kada je riječ o plasmanu, u Pioniru ističu kako svoje proizvode plasiraju, osim na domaćem, i na inozemna tržišta više od 30 zemalja na svim kontinentima. Na hrvatskom tržištu Pionir je prisutan već nekoliko desetljeća sa svojim tradicionalnim brendovima kao što su Negro i Mentol bomboni, Lješnjak karamele, Čokoladne bananice i Medeno srce.

“U posljednjih godinu dana put do hrvatskog potrošača pronašli su i neki novi proizvodi: Lovely pjenasti deserti, Look kremaste bombone, O la la i Ro la la biskviti i Sun Mill napolitanke”, navodi Slavica Jovanović Kunji, Marketing manager.

Uvoznik i distributer Pionir asortimana za hrvatsko tržište je tvrtka Ratex d.o.o iz Zagreba.