mega torta podravka1Čak 650 kilograma slatkog užitka pružila je Podravka posjetiteljima 4. Festivala slastica – Slatki gušti, koji se održava u parku Zrinjevac u Zagrebu.

Ogromna torta koju je pripremalo dvadesetak majstora kulinarstva i slastičara jedna je od najvećih ikada spravljenih u Hrvatskoj i predstavlja posebnu atrakciju festivala koji nudi dobre okuse i vrhunsku zabavu.

Tome su doprinijele i popularne The Frajle priredivši glazbeno iznenađenje na slatkoj šetnici. Više od pola tone teška slastica nestala je nevjerojatnom brzinom, jer je ovaj iznimno sladak događaj popratio velik broj posjetitelja.

U izradi torte sudjelovali su Podravkini promotori kulinarstva i članovi Hrvatskog kuharskog saveza. Utrošeno je 120 kg smjese za muffine Dolcela, 20 kg nadjeva od višanja, 20 kg Lino lade,10 kg kompota od višanja, 50 l tekućeg biljnog šlaga Dolcela, 60 kg Dolcela krema od vanilije, 20 kg Dolcela šlaga, 500 kom jaja, 20 l mlijeka,50 l ulja te 80 kg voća i 40 ruža za dekoraciju

Podravka i The Frajle ovoj su slatkoj priči dodale još jednu posebnu humanitarnu notu. Naime, simbolične priloge koje su dali sladokusci uživajući u slasnoj torti namijenjeni su za kupnju opreme za Ugostiteljsku školu u Zagrebu, najstariju i najveću srednju školu s ugostiteljskim i turističkim programom u RH. Učenici te 100 godina stare škole s veseljem su sudjelovali u podjeli više od 3200 kriški slatke delicije.