Koprivnička Podravka i njeni zaposlenici nastavljaju pomagati stanovnicima Slavonije koji su pogođeni poplavama.

Nakon što je upravo Podravka među prvima pomogla slanjem hrane u ugrožena područja, organizirano je i prikupljanje odjeće, obuće te higijenskih potrepština, a humanitarnu notu imalo je i finale ovosezonskog Lino višebojca, na kojem je prikupljeno više od 1.500 plišanih medvjedića za djecu s poplavljenih područja.

Svoj obol humanitarnim aktivnostima dali su i dobrovoljni darivatelji krvi Podravke pokrenuvši inicijativu prikupljanja novčane pomoći među Podravkašima. Hvalevrijednoj akciji pridružila se i Udruga volontera Podravke PULS, a zatim su svoj doprinos dali i ostali zaposlenici, koji su odvojili iznos u humanitarne svrhe prema vlastitim mogućnostima te na njima prihvatljiv vremenski period.

“Odaziv Podravkaša nadmašio je sva očekivanja. Vlastiti doprinos uplatama novca dalo je ukupno 790 radnika Podravke, Danice te Belupa i Deltis pharma. Već u lipnju prikupljeno je gotovo 70 tisuća kuna, a prikupljanje se nastavlja sve do lipnja iduće godine te će se ukupno prikupiti više od 170 tisuća kuna. Sav prikupljen novac biti će uplaćen Crvenom križu Hrvatska”, ističu iz Podravke.